Airbnb je u Japanu izvojevao veliku pobedu s obzirom da je tamo bio pod istragom Agencije za zaštitu konkurencije koje su sumnjale u poslovne metode najpoznatije internet platforme za rentiranje smeštaja.

Kako javlja Rojters, japanska agencija koja je držala na oku, zainteresovala se za Airbnb jer je primila prijave da je kompanija sa sedištem u San Francisku navodno primoravala pojedine korisnike da se ne oglašavaju na internet sajtovima konkurencije.

Do istrage je došlo samo nekoliko meseci pošto je Japan legalizovao Airbnb, kada je za vlasnike nekretnina koji su se tamo oglašavali uveo obavezu dobijanja zvanične licence.

AirBnB

AirBnB

Iz Airbnb-a su povodom ovog slučaja rekli da su u potpunosti sarađivali sa japanskom Agencijom za zaštitu konkurencije i da su tokom ispitivanja njihovog poslovanja opravdali poverenje koje im je legalizacijom ukazano.

Podsećamo, Airbnb je u Evropi bio pod istragom i kompanija je prihvatila zahteve EU izazvane zabrinutošću da bi korisnici mogli biti zbunjeni komplikovanom strukturom cena, koja može uključivati neočekivane troškove poput naplaćivanja čišćenja na kraju boravka.

 

Pratite Daljine.rs i na Fejsbuku, na Tviteru i na Instagramu.

2Shares

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Pratite Daljine.rs na Facebooku