Vesti

Uber počinje sa uslugom najma čamca na Mikonosu

Mikonos brod pelikan

Kompanija za prevoz putnika Uber nedavno je objavila da će pokrenuti novu sezonsku uslugu privatnog čarter čamaca na grčkom ostrvu Mikonos pod nazivom “Boat”.

PROČITAJ:  Putovanja tokom leta će biti sve manje

Dostupna od sredine juna do oktobra, “Boat” će biti usluga na zahtev kojom upravlja lokalni licencirani operater i dostupna preko aplikacije Uber. Lokalni operater će pružati usluge lokalno, podlicencirajući Uber tehnologiju.

Prema navodima iz kompanije Uber, korisnici aplikacije će moći da rezervišu ture gliserom pritiskom na dugme kako bi se lako kretali po Mikonosu.

“Brod će ponuditi grčkim i stranim posetiocima novi način da istraže i putuju do najboljih plaža i mesta Mikonosa kroz jedinstveno i pouzdano alternativno rešenje za prevoz”, rekla je generalna direktorka Ubera u Grčkoj Sarita Varouch tokom godišnjeg predstavljanja proizvoda kompanije “Go-Get 2023”, održanom u Njujorku u sredu.

Grčka je prva zemlja u Evropi u kojoj je Uber pokrenuo svoju novu uslugu čamaca.

“Odabrali smo Grčku jer smo snažno posvećeni zemlji i želimo da pomognemo lokalnim operaterima da iskoriste velike mogućnosti koje dolaze iz domaćeg i međunarodnog turizma”, rekao je Varouch.

Posvećen pružanju dodatne podrške lokalnim preduzećima kroz inovativne pristupe, Uber je rekao da proširuje svoju saradnju sa lokalnim partnerima kako bi ponudio usluge prevoza koristeći svoju platformu.

“Veoma smo uzbuđeni što ćemo ponuditi revolucionarnu uslugu na našoj aplikaciji po prvi put ove godine, tokom godine kada se očekuje da će turizam dostići rekordne nivoe”, dodao je Varouch.

Mikonos je grčko ostrvo poznato širom sveta po provodu, ali i visokim cenama. Zbog toga, na ostrvu nastaje problem prenatrpanosti turistima, a ovaj fenomen prekomernog turizma šire utiče na održivost turizma na ovom grčkom ostrvu.

PROČITAJ:  Trajekt za Kefaloniju: online kupovina karata, cena i polasci

Uber se proširio na Grčku 2014.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare