Vesti

Voz Subotica – Segedin uvršten u nova iskustva časopisa Interrail

Voz, pruga

Voz Subotica Segedin uvršten je u „nova iskustva“ časopisa portala Interrail i kao preporuka se nalazi na četvrtom mestu na listi putovanja vozom.

U magazinu na portalu Interrail Eurail pod nazivom „10 uzbudljivih noviteta železnice koje ćete doživeti 2024“ navodi se da je još jedna uzbudljiva prekogranična veza u mreži Eurail Pass pokrenuta krajem novembra. Lokalni voz sada povezuje Suboticu i Segedin, popunjavajući nedostajuću prazninu u mreži i čineći putovanje u regionu znatno dostupnijim.

Kako se na portalu navodi, sa ovim ažuriranjem, putnici ponovo mogu da putuju vozom od Beograda do Budimpešte. Iako će za izgradnju brze pruge koja povezuje ova dva grada biti potrebno nekoliko godina, ova lokalna ruta je i dalje bitno unapređenje.

Ukupno, ruta će ići od Beograda, prolaziti kroz Novi Sad, Suboticu i Segedin, završavajući u Budimpešti, zaključije ovaj portal i voz Subotica – Segedin stavlja na četvrto mesto.

Kuda putovati vozom po Evropi?

Portal Interrail u članku na prvo mesto stavlja navodi novi noćni voz od Brisela ili Pariza do Berlin, na drugom mestu je novi prekogranični voz koji povezuje Vilnjus sa Rigom, a na treće mesto novi, najsavremeniji noćni voz koji povezuje Beč, Inzbruk i Hamburg.

Četvrto mesto zauzima voz od Beograda do Segedina, dok na petom mestu Interrail navodi da je Berner Oberland Bahn sada u potpunosti uključen u njihovi mrežu karata.

Evropski noćni voz, čija je linija proširena do Praga, je na šestom mestu, dok je sledeće mesto klasična „Metropol“ ruta koja povezuje Berlin, Drezden, Budimpeštu i Beč.

Osmo mesto zauzimaju novi Railjets vozovi na relaciji Brenner od Minhena do Insbruka do Italije, deveto mesto je novi noćni voz iz Pariza za Orilak i Cerber.

Na poslednjem, desetom mestu je vest da više vozova povezuju Geteborg sa Oslom.

PROČITAJ:  Putovanje vozom na liniji Atina-Solun ponovo moguće

Šta je Interrail Eurail Pass

Eurail Pass je uveden 1959. godine, kao jednokratna karta za neograničeno putovanje vozom u 13 zemalja. Nudeći pristup u 13 zemalja u početku, Pass je posetiocima dao slobodu da uđu i izađu iz vozova i prelaze granice sopstvenim tempom. Od 1972. godine Interrail Pass je omogućio mladim Evropljanima da upoznaju sopstveni kontinent. Ono što je počelo kao jednokratna ponuda, pretvorilo se u preko 250.000 putnika koji otkrivaju Evropu svake godine.

PROČITAJ:  Voz Subotica - Segedin ponovo prevozi putnike i cena karte

Danas uz propusnicu Interraila putnici mogu da dođu do 30.000+ destinacija u 33 zemlje.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare