Vesti

Voz Subotica – Segedin ponovo prevozi putnike i cena karte

Segedin Mađarska

Voz Subotica – Segedin počeo je sa prevozom putnika i ima pet dnevnih polazaka. Cena karte je već formirana, a putovanje će trajati 80 minuta.

Jutros, 28. novembra, u 6.03 časova nakon duge pauze, krenuo je prvi voz sa Železničke stanice u Subotici ka Segedinu. Sledeći polasci voza po redu vožnje su u 7.37, 13.37, 16.37 i 19.37 časova. Iz Segedina za Suboticu ovaj voz će saobraćati takođe svaki dan sa pet dnevnih polazaka.

PROČITAJ:  Vozom iz Rima do skijališta Kortina d’Ampeco u Dolomitima

Železnička stanica u Subotici je izgrađena 1869. godine i trenutno je u fazi rekonstrukcije, tako da vozovi u Subotici polaze sa stajališta „Teretna“ kod pasarele gde je postavljen kontejner, kao privremeni prodajni šalter.

„Ponovnim uspostavljanjem saobraćaja na liniji Subotica-Segedin značajno će se rasteretiti granični prelaz Horgoš-Reske koji je jedan od najopterećenijih u Evropi. Naši putnici sigurno su zadovoljni što nakon osam godina ponovo na raspolaganju imaju ovu regionalnu liniju. Važna informacija za naše putnike je da je u Subotici reč o privremenom železničkom stajalištu, jer se u sklopu izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta renovira glavna stanična zgrada. Očekuje se da ovaj veliki posao bude završen do kraja februara naredne godine. Do tada, molimo naše putnike za strpljenje i razumevanje, jer će u Subotici ulaziti i izlaziti iz voza na privremenom stajalištu ‘Teretna’, koje smo namenski uredili za putnički saobraćaj,“ rekao je v.d. direktor „Srbijavoza“ Ivan Bulajić.

Železnička stanica Subotica
Železnička stanica Subotica pre renoviranja, foto: Vanilica / Wikimedia CC3.0

Privremeni granični prelaz između Srbije i Mađarske napravljen je prvi put prvi put na samoj pruzi na kojoj su zajedno mađarska i srpska carina. Kada se završi rekonstrukcija železničke stanice Segedin, granični prelaz će biti u Segedinu tako da će se tamo izlaziti i vršiti obe kontrole.

Vozni saobraćaj će u punom obimu biti uspostavljen krajem februara 2024. godine, kada je predviđen završetak radova. Kada pruga Beograd-Budimpešta bude završena na subotičkoj železničkoj stanici nalaziće se zajednička carina i policija Srbije i Mađarske što znači da će oni koji uđu u voz na toj stanici prolaziti mađarsku carinu i policiju i da stajanja više neće biti do Budimpešte. Srpska policija i carina nalaziće se na železničkoj stanici u Budimpešti, tako da će i putnici koji idu prema Beogradu na isti način prolaziti proceduru.

Red vožnje voza Subotica – Segedin

Na relaciji Subotica – Horgoš – Segedin/Szeged – Horgoš – Subotica, dnevno će saobraćati pet vozova prema sledećem redu vožnje:

  • polasci voza iz Subotice ka Segedinu: u 6.03, 7.37, 13.37, 16.37 i 19.37,
  • polasci voza iz Segedina ka Subotici: u 5.19, 8.58, 14.58, 17.58 i 21.43 časova.

Stajališta voza Subotica – Segedin

Stajališta za ulazak i izlazak putnika su u Srbiji i u Mađarskoj.

  • stajališta voza u Srbiji: Subotica javna skladišta, Palić, Hajdukovo, Bački Vinogradi i Horgoš,
  • stajališta voza u Mađarskoj: Röszke i Szentmihálytelek.

Cena karte za voz Subotica – Segedin

Cena vozne karte u jednom pravcu na liniji Subotica – Segedin iznosi 741 dinar, odnosno 3,20 evra u dinarskoj protivvrednosti.

PROČITAJ:  Voz Maja će vam približiti majansku civilizaciju

Kako iz kompanije Srbijavoz navode, vozne karte za međunarodni saobraćaj ne mogu se kupovati putem aplikacije, već se karte mogu kupiti na blagajni i kod konduktera.

Međutim, na sajtu Mađarskih železnica (MAV) kupovina karata za deonicu Segedin-Subotica moguća je online, odnosno putem interneta.

PROČITAJ:  Austrija planira proširenje železničke mreže do 2040. godine

Izvor: Srbijavoz

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Gile

Ovo su super vesti.