Za one koji misle da medeni mesec treba provesti isključivo na egzotičnim plažama i romantičnim predelima, grupa profesionalnih turističkih savetnika specijalizovanih u rezervisanju mladenačkih putovanja sastavila je spisak najboljih destinacija za medeni mesec, uzimajući u obzir kriterijume poput vremenskih prilika, cena i manifestacija koje treba posetiti, i to po mesecima.

Decembar – Uživajte u novogodišnjoj atmosferi u snežnoj Skandinaviji u kojoj možete da obilazite božićne tržnice u Stokholmu ili Kopenhagenu, ili kombinujete Helsinki sa Laponijom, gde će vas oduševiti irvasi i polarna svetlost.

laponija

U Laponiji će vas oduševiti irvasi i polarna svetlost

Januar – Na severnoj hemisferi tada možda pada sneg, alije zato u Južnoj Africi leto. Parove ovde očekuje sunčano vreme, pristupačne cene i mnoštvo zabavnih aktivnosti. Jedna od njih je safari na koji možete otići na dva ili četiri dana ili vinogradi nedaleko od Kejptauna na kojima možete probati razna vina.

U vinogradima nedaleko od Kejptauna na kojima možete probati razna vina

Februar – Isprobajte prednosti kombinovanja dve destinacije: rezervišite sojenicu na Maldivima, sa pogledom na prozirno plavu vodu i prelepe plaže, a onda posetite Dohu, Dubai ili Abu Dabi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde je zimi mnogo hladnije.

Maldivi

Rezervišite sojenicu na Maldivima, sa pogledom na prozirno plavu vodu i prelepe plaže

Mart – Uživajte u cvetanju trešanja u Japanu, ili brojnim malim restoranima širom Tokija u kojima služe neverovatna jela koja su pravi raj za gurmane.

Uživajte u cvetanju trešanja u Japanu, ili brojnim malim restoranima širom Tokija

April – Posmatrajte krošnje prelepih parkova Buenos Ajresa u Argentini ili šetajte širokim bulevarima nalik onima u Parizu – samo bez gužve.

buenos ajres

Posmatrajte krošnje prelepih parkova Buenos Ajresa u Argentini ili šetajte širokim bulevarima nalik onima u Parizu – samo bez gužve

Maj – U ovo doba godine Južna Italija i Grčka su toplije (ali ne i vrele) u odnosu na severnu Evropu, ali su i manje gužve pa ćete u potpunosti uživati u obilasku gradova na Amalfijskoj obali, ali i istorijskog nasleđa Atine. Ovo je našim građanima možda i najpristupačnija destinacija za medeni mesec.

Ćinkvetere, Amalfi

“Pet naselja” u ligurskom priobalju Italije su pravi izbor za medeni mesec u maju

Jun – Čuvena španska Ibiza nije poznata samo po ludim žurkama, već nudi i mirne rizortove za novopečene supružnike u kojima mogu da uživaju utoliko pre što klaberska sezona počinje tek u julu, pa su i klubovi i kafići poluprazni.

ibiza

Čuvena španska Ibiza nije poznata samo po ludim žurkama, već nudi i mirne rizortove za novopečene supružnike

Jul – Za vreme medenog meseca ne bi bilo loše da uhvatite jedan od najlepših događaja u prirodi, a to je migracija gnuova u Tanzaniji, kada više od milion njih napušta livade i odlazi u šume.

Dirižabl, Tanzanija

Julski medeni mesec treba provesti u Tanzaniji

Avgust – Špansko ostrvo Majorka nudi pregršt sunčevih zraka i predivne plaže, uz šta slobodno možete da računate i na sjajnu hranu i bogati noćni život. Udaljena je samo 45 minuta avionom od Barselone što je super prilika da svom medenom mesecu dodate još par noćenja u ovom popularnom gradu.

Špansko ostrvo Majorka nudi pregršt sunčevih zraka i predivne plaže

Septembar – Za ovaj period godine najbolja destinacija je Galapagos u kom je tada sveže ali suvo vreme, idealno za posmatranje divljine kakvu nećete naći ni na jednom drugom mestu na planeti, pa ćete biti očarani i inspirisani kao nekada Čarls Darvin.

Galapagos

Za ovaj period godine najbolja destinacija je Galapagos na kom ćete uživati u divljini kakvu nećete naći ni na jednom drugom mestu na planeti, By Diego Delso/Wikipedia

Oktobar – Hrvatska u jesen nudi manje gužve i niže cene, što samo pruža još bolje mogućnosti za uživanje u plažama, pijacama i zamkovima.

Vis, Hrvatska

Hrvatska u jesen nudi manje gužve i niže cene

Novembar – Kako je ovo poslednji mesec proleća na Novom Zelandu, parove očekuje lepo vreme i pregršt zapanjujuće, prirodne lepote koja čeka da bude otkrivena – najbolje kombinovanjem helikoptera i pešačenja, idealna destinacija za medeni mesec.

Novi Zeland

Ogroman broj turista iz Indije putuje u Australiju i na Novi Zeland, možda zato što ih podsećaju na domovinu

3Shares

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.