Po belom svetu

12 idealnih destinacija za medeni mesec i sva godišnja doba

Za one koji misle da medeni mesec treba provesti isključivo na egzotičnim plažama i romantičnim predelima, grupa profesionalnih turističkih savetnika specijalizovanih u rezervisanju mladenačkih putovanja sastavila je spisak najboljih destinacija za medeni mesec, uzimajući u obzir kriterijume poput vremenskih prilika, cena i manifestacija koje treba posetiti, i to po mesecima.

Decembar – Uživajte u novogodišnjoj atmosferi u snežnoj Skandinaviji u kojoj možete da obilazite božićne tržnice u Stokholmu ili Kopenhagenu, ili kombinujete Helsinki sa Laponijom, gde će vas oduševiti irvasi i polarna svetlost.

laponija
U Laponiji će vas oduševiti irvasi i polarna svetlost
PROČITAJ:  Panteon u Rimu uskoro naplaćuje ulaz posetiocima

Januar – Na severnoj hemisferi tada možda pada sneg, ali je zato u Južnoj Africi leto. Parove ovde očekuje sunčano vreme, pristupačne cene i mnoštvo zabavnih aktivnosti. Jedna od njih je safari na koji možete otići na dva ili četiri dana ili vinogradi nedaleko od Kejptauna na kojima možete probati razna vina.

U vinogradima nedaleko od Kejptauna na kojima možete probati razna vina

Februar – Isprobajte prednosti kombinovanja dve destinacije: rezervišite sojenicu na Maldivima, sa pogledom na prozirno plavu vodu i prelepe plaže, a onda posetite Dohu, Dubai ili Abu Dabi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde je zimi mnogo hladnije.

Maldivi
Rezervišite sojenicu na Maldivima, sa pogledom na prozirno plavu vodu i prelepe plaže
PROČITAJ:  Kako se Italija bori sa previše turista

Mart – Uživajte u cvetanju trešanja u Japanu, ili brojnim malim restoranima širom Tokija u kojima služe neverovatna jela koja su pravi raj za gurmane.

Uživajte u cvetanju trešanja u Japanu, ili brojnim malim restoranima širom Tokija

April – Posmatrajte krošnje prelepih parkova Buenos Ajresa u Argentini ili šetajte širokim bulevarima nalik onima u Parizu – samo bez gužve.

buenos ajres
Posmatrajte krošnje prelepih parkova Buenos Ajresa u Argentini ili šetajte širokim bulevarima nalik onima u Parizu – samo bez gužve
PROČITAJ:  Venecija, Valensija i Barselona uvode takse za turiste

Maj – U ovo doba godine Južna Italija i Grčka su toplije (ali ne i vrele) u odnosu na severnu Evropu, ali su i manje gužve pa ćete u potpunosti uživati u obilasku gradova na Amalfijskoj obali, ali i istorijskog nasleđa Atine. Ovo je našim građanima možda i najpristupačnija destinacija za medeni mesec.

Ćinkvetere, Amalfi
„Pet naselja“ u ligurskom priobalju Italije su pravi izbor za medeni mesec u maju

Jun – Čuvena španska Ibiza nije poznata samo po ludim žurkama, već nudi i mirne rizortove za novopečene supružnike u kojima mogu da uživaju utoliko pre što klaberska sezona počinje tek u julu, pa su i klubovi i kafići poluprazni.

ibiza
Čuvena španska Ibiza nije poznata samo po ludim žurkama, već nudi i mirne rizortove za novopečene supružnike
PROČITAJ:  Naplata ulaza u Veneciju na leto 2023. godine

Jul – Za vreme medenog meseca ne bi bilo loše da uhvatite jedan od najlepših događaja u prirodi, a to je migracija gnuova u Tanzaniji, kada više od milion njih napušta livade i odlazi u šume.

Dirižabl, Tanzanija
Julski medeni mesec treba provesti u Tanzaniji

Avgust – Špansko ostrvo Majorka nudi pregršt sunčevih zraka i predivne plaže, uz šta slobodno možete da računate i na sjajnu hranu i bogati noćni život. Udaljena je samo 45 minuta avionom od Barselone što je super prilika da svom medenom mesecu dodate još par noćenja u ovom popularnom gradu.

Špansko ostrvo Majorka nudi pregršt sunčevih zraka i predivne plaže

Septembar – Za ovaj period godine najbolja destinacija je Galapagos u kom je tada sveže ali suvo vreme, idealno za posmatranje divljine kakvu nećete naći ni na jednom drugom mestu na planeti, pa ćete biti očarani i inspirisani kao nekada Čarls Darvin.

Galapagos
Za ovaj period godine najbolja destinacija je Galapagos na kom ćete uživati u divljini kakvu nećete naći ni na jednom drugom mestu na planeti, By Diego Delso/Wikipedia
PROČITAJ:  Italija odlaže reformu privatnih plaža prkoseći pravilima EU

Oktobar – Hrvatska u jesen nudi manje gužve i niže cene, što samo pruža još bolje mogućnosti za uživanje u plažama, pijacama i zamkovima.

Vis, Hrvatska
Hrvatska u jesen nudi manje gužve i niže cene

Novembar – Kako je ovo poslednji mesec proleća na Novom Zelandu, parove očekuje lepo vreme i pregršt zapanjujuće, prirodne lepote koja čeka da bude otkrivena – najbolje kombinovanjem helikoptera i pešačenja, idealna destinacija za medeni mesec.

Novi Zeland
Ogroman broj turista iz Indije putuje u Australiju i na Novi Zeland, možda zato što ih podsećaju na domovinu
PROČITAJ:  Planina Olimp: Prvi osvajači najvišeg vrha Olimpa u modernoj istoriji

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama AirHelp+ 300X50
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Linkedin mora za poso

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.