Vesti

Aerodrom Istanbul najprometniji u Evropi

Avion

Turski aerodrom Istanbul bio je najprometnije vazdušno čvorište u Evropi između 16. juna i 2. jula sa prosečno 1.525 dnevnih letova, prema podacima Evropske organizacije za bezbednost vazdušne plovidbe (Eurocontrol).

Za njim sledi aerodrom u Amsterdamu sa 1.370 dnevnih letova, zatim Pariz-Charles de Gaulle sa 1.351 letom, Frankfurt sa 1.314 letova i London Hieathrow sa 1.306 letova, pokazali su podaci Evrokontrola, prenosi Anadolu Agency.

Aerodrom Antalija u turskom mediteranskom letovalištu je na sedmom mestu na listi najprometnijih vazdušnih čvorišta u Evropi.

Tri od 10 najboljih aerodroma – Aerodrom Istanbul, Antalija i Palma de Majorka – imali su promet saobraćaja iznad nivoa koji je bio pre početka pandemije Covida-19.

Velika Britanija je bila najprometnija zemlja, zabeleživši 6.122 leta, uključujući i prelete, tokom prošle nedelje. Sledila je Španija sa 5.437 letova, Nemačka sa 5.245 letova, Francuska sa 4.793 leta i Italija sa 4.345 letova od 16. juna do 2. jula.

Turska je zauzela šesto mesto u najprometnijim zemljama Evrope sa 3.892 leta prošle nedelje, što je mnogo više od nivoa iz 2019. godine.

PROČITAJ:  Severna Koreja želi ruske turiste

Izvor: Biznis.rs

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare