Vesti

Aerodrom Nikola Tesla uslužio 3.000.000 putnika 8 dana ranije

Aerodrom Nikola Tesla Beograd

Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu je 26. jula u jutarnjim časovima uslužio je svog tromilionitog putnika, što je osam dana ranije nego prošle godine. To znači da je u 2017. godini Aerodrom registrovao 3 miliona putnika 3. avgusta.

Iako ovaj rekord nije vredan posebnog divljenja i bitno je da broj putnika ne pada, u saopštenju beogradskog aerodroma stoji da je nedelju dana pre postignutog rekorda dva puta, i to 16. i 20. jula, beogradski aerodrom zabeležio istorijske dnevne rekorde u broju putnika – 23.320 putnika odnosno 23.335 putnika.

Ovom broju u velikoj meri doprinose jeftini letovi iz Beograda, tako da je u poslednje dve nedelje jula na beogradskom aerodromu zabeleženo je više od 300.000 putnika.

Iz kompanije saopštavaju da će, na osnovu procena zbog porasta broja putnika u čarter saobraćaju do kraja letnje sezone iznositi oko 25 odsto u odnosu na prošlu sezonu, dosadašnjih rekorda i porasta broja putnika od 7 odsto u prvih pola godine, Aerodrom Nikola Tesla Beograd očekuje još jednu rekordnu godinu.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo