Saveti za putovanja Srbija

Jeftini letovi iz Beograda: Kuda leteti za male pare?

Avionske karte

Jeftini letovi iz Beograda, tzv. low cost letovi su učinili da mnoge destinacije postanu dostupne i onima sa plićim džepom, ali ne samo njima. Aerodrom Nikola Tesla ruši sve rekorde u broju opsluženih putnika, a tom broju uveliko doprinose i niskotarifne kompanije.

Tako, sa Aerodroma Beograd lete low cost kompanije WizzAir, Pegasus, EasyJet, FlyDubai, Norwegian Air, Vueling, Transavia i mnoge druge. Međutim, pored navedenih, u redovnom putničkom saobraćaju treba da saobraćaju 32 avio-kompanije prema 69 aerodroma u 38 država u Evropi, Sjedinjenim Američkim Državama, Severnoj Africi, Bliskom i Dalekom Istoku, dok su nove avionske linije u planu.

Iako se iz Beograda može leteti do mnogih destinacija, ipak u okruženju postoji konkurencija. Aerodrom u Temišvaru i jeftini letovi iz Budimpešte su moguće najveća konkurencija beogradskom aerodromu.

Kompanijom Wizzair možete iz Beograda, a sa Aerodroma Nikola Tesla leteti u Holandiju, Švajcarsku, Švedsku, Nemačku, Kipar, Maltu, Francusku i Veliku Britaniju. Ovo su destinacije i polasci sa beogradskog aerodroma ovom kompanijom su: Ajndhoven, ponedeljkom, sredom i petkom; Geteborg (Landveter), sredom i nedeljom; Malme, ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom; Stokholm (Skavsta), utorkom, četvrtkom i subotom; Dortmund, ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom; Karlsrue (Baden-Baden), četvrtkom i nedeljom; Memmingen (Zapadni Minhen), ponedeljkom, sredom i petkom; Hanover, utorkom i subotom; Larnaka, utorkom i subotom; London (Luton), utorkom, četvrtkom i subotom; Malta, ponedeljkom, sredom i petkom; Pariz (Bove), utorkom, četvrtkom, subotom i nedeljom; i Bazel (Mulhouse-Freiburg), ponedeljkom, sredom i petkom.

Letovi kompanijom WizzAir na liniji Beograd – Lion će se obavljati dva puta nedeljno počevši od 15. juna 2019. godine i to svakog utorka i subote. Polazak iz Beograda planiran je u 6.30 časova, dolazak na aerodrom Sent Egziperi u Lionu (LYS) je u 8.45 časova. Povratak za Beograda planiran je u 9.15 časova, a dolazak u 11.25 časova

Dalje, kompanija EasyJet leti iz Beograda u Ženevu, Berlin i Bazel. Za razliku od kompanije Wizz Air, koja sleće na aerodrom Mulhouse-Freiburg u Bazelu, EasyJet sleće na glavni aerodrom u Bazelu. Ovom kompanijom možete leteti do Ženeve, ponedeljkom, sredom i petkom; do Bazela, utorkom, sredom i nedeljom; i do Berlina (Tegel), ponedeljkom, sredom i petkom.

PROČITAJ:  Najbolje destinacije za samostalna putovanja

Iako nije prava niskotarifna tzv. low cost kompanija, turski Pegasus leti iz Beograda za Istanbul u Turskoj na aerodrom Sabiha Gokčen sa kog postoji mnoštvo letova ka unutrašnjosti Turske, kao i do odredišta u okruženju. Ovu kompaniju karakteriše drugačija politika prtljaga u odnosu na klasične jeftine kompanije i dozvoljeni prtljag je 20 kg. Što se odredišnog aerodroma tiče, nalazi se na azijskoj strani Istanbula, za razliku od aerodroma Ataturk koji je na evropskoj strani Istanbula, te ne pravite greške. Letovi do Istanbula su ponedeljakom i četvrtkom.

Iz Beograda do Barselone ćete najlakše stići kompanijom Vueling. Iz Barselone se često mogu naći povoljne karte ka drugim odredištima uglavnom u Španiji i okolnim državama, a preseda se u Barseloni. Vueling leti iz Beograda do Barselone utorkom i subotom.

Ako želite da vas put nanese u Amsterdam, morate prvo kupiti avionsku kartu. Najjeftinije i najbrže ćete iz Beograda do Amsterdama leteti kompanijom Transavia leti iz Beograda do Amsterdama svakim danom osim subotom, a sleće na aerodrom Šipol.

Dubai, grad visokih solitera i tržnih centara dostupan je uz kompaniju FlyDubai. Sa aerodroma Nikola Tesla u Beogradu do glavnog grada UAE ćete stići i do mnogih drugih destinacija, s obzirom na to da je Dubai veliko međunarodno čvorište za avionske letove. Ova kompanija nije nužno jeftina, ali često se mogu naći povoljne karte, a iz Beograda do Dubaia letovi su svakog dana.

Ako želite do severnih destinacija najlakši način je da do njih dođete kompanijom Norwegian Air. Iz Beograda, sa aerodroma Nikola Tesla možete leteti do Kopenhagena i to sredom i subotom, do Stokholma (Arlanda) samo sredom i do Osla (Gardermoen) svake srede i subote.

Od Beograda do Moskve leti ruska aviokompanija Red Wings. Letovi su ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom, a polazak iz Moskve je u 12 časova po lokalnom vremenu, a dolazak u Beograd je u 13 časova, dok je polazak iz Beograda u 14 časova, a dolazak na moskovski aerodrom Domodedovo je u 18.50 časova.

PROČITAJ:  Ulaz u džamiju Aja Sofija naplaćivaće se od januara 2024. godine

Uz jeftine letove sa aerodroma u Nišu, ne može se reći da izbor ne postoji, pogotovo kada se jeftinim letovima dodaju aerodromi u okruženju kao što su npr. jeftini letovi iz Temišvara.

[tp_from_our_city_fly_shortcodes origin=BEG title=“Pronađite najjeftiniji let iz Beograda do bilo koje destinacije“ limit=100 paginate=true stops=0 one_way=false subid=““ currency=“EUR“]

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare