Vesti

Aerodrom u Tuzli zabaležio pad broja putnika: Da li je Banjaluka konkurencija?

Tuzla, panorama, jeftini letovi

Aerodrom u Tuzli zabeležio je u oktobru pad broja prevezenih putnika od 2,8 odsto i ukinuti su mnogi letovi u zimskoj sezoni.

Tuzlanski aerodrom, koji opslužuje niskotarfinu kompaniju Wizzair, doživeo je pad broja prevezenih putnika. Pad došao je nakon što je WizzAir, jedini prevoznik koji radi na ovom aerodromu, ukinuo četiri leta tokom zimske sezone.

Tuzlanski aerodrom je u oktobru ove godine opslužio 50.105 putnika, što je 1.451 putnika manje u odnosu na isti mesec 2017. godine.

Podsećamo da je tokom zimske sezone WizzAir ukinuo letove sa aerodroma u Tuzli za Stokholm, Bilund i Vaksjo u Švedskoj i Baden Baden u Nemačkoj.

Očekuje se da će se u narednim zimskim mesecima oroj putnika na ovom aerodromu dodatno smanjiti, a na promet utiču i nedavno uspostavljeni letovi Rynaira u BiH, budući da bi se neki putnici kojima je bliži Banjalučki aerodrom mogli preusmeriti na Banjaluku.

Naime, i tuzlanski i banjalučki aerodromi imaju letove za Nemačku i Švedsku, a u jednom slučaju imaju i letove za isti grad – Memingen.

U periodu januar-oktobar ove godine aerodrom u Tuzli je opslužio 514.338 putnika, što predstavlja povećanje od 12,2 odsto u poređenju sa istim periodom 2017. godine.

Aerodrom u Tuzli je po značaju odmah ispod aerodroma u Sarajevu koji je najznačajniji aerodrom u Bosni i Hercegovini. Sa ovog aerodroma je u 2017. godini letelo nešto malo više od pola miliona putnika, a očekivalo se da u 2018. godini broj prevezenih putnika bude još veći. Nadležni poručuju da će se cilj aerodroma da godinu završi sa 570 hiljada putnika ostvariti, ali ostaje da se vidi.

PROČITAJ:  Jeftine avio-karte više neće biti jeftine
Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare