Saveti za putovanja

Jeftini letovi iz Tuzle: Kuda leteti sa najbližeg aerodroma u Bosni i Hercegovini?

Tuzla, panorama, jeftini letovi

Jeftini letovi iz Tuzle, odnosno sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli, lako su dostupni svim građanima sa severa Srbije. Iako prlikom izbora jeftinih letova većina gleda kuda lete low cost kompanije sa aerodroma u Temišvaru, retko ko obraća pažnju na aerodrom u Tuzli koji je od Beograda udaljen skoro koliko i Temišvar.

Aerodrom u Tuzli je po značaju odmah ispod aerodroma u Sarajevu koji je najznačajniji aerodrom u Bosni i Hercegovini. Sa ovog aerodroma je u 2017. godini letelo nešto malo više od pola miliona putnika, a očekuje se da u 2018. godini broj prevezenih putnika bude još veći.

Sa aerodroma u Tuzli leti niskotarifna kompanija WizzAir, a ovo su neki od najzanimljivijih letova sa ovog aerodroma.

Iz Tuzle se može leteti do Beča, u zavisnosti od sezone, utorkom i subotom. U sezoni broj letova je i veći, te je ovo odlična alternativa letovima ka Beču sa aerodroma u Nišu. Isto tako, sa ovog aerodroma kompanija leti i do Bratislave u Slovačkoj, svakog dana.

Do gradova u Nemačkoj brojni su letovi s tuzlanskog aerodroma. Tako su jeftini letovi do Berlina, tačnije do aerodroma Šenefeld, ponedeljkom i petkom, a do Kelna sredom i nedeljom. Utorkom, četvrtkom i subotom WizzAir leto do Dortmunda u zimskoj sezoni, a do aerodroma Han u Frankfurtu utorkom i subotom. Zapadni Minhen, odnosno Memingen je s Tuzlom povezan letovima ponedeljkom i petkom, a četvrtkom i nedeljom se može jeftino leteti do Fridrihshafena. Do grada Karlsru (Karlsruhe) u pokrajni Baden-Baden iz Tuzle se može leteti svakog ponedeljka i petka.

Švedska je odlično povezana s Tuzlom i za sada postoje četiri leta sa ovog aerodroma. Tako do Stokholma i aerodroma Skavsta letovi su svakog utorka i subote, ali obratite pažnju da je Stokholm deseti najskuplji grad u Evropi. Do Vekšea (Vaxjo) WizzAir leti istim danima, dakle utorkom i subotom. Ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom ova niskotarfina kompanija spaja Tuzlu sa Malmeom, dok se do Geteborga, odnosno aerodroma Landveter, ukoliko nemate strah od letenja, može stići uglavnom sredom, petkom i nedeljom.

PROČITAJ:  Jeftine avio-karte više neće biti jeftine

Međutim, treba obratiti pažnju da WizzAir neće imati letove tokom zimske sezone iz Tuzle do danskog Bilunda, nemačkog Baden Badena i Stokholma i Vekšea u Švedskoj, ali će saobraćaj između Tuzle i ova četiri grada biti ponovo uspostavljen na proleće, od aprila.

Nije potrebno napominjati, ali za svaki slučaj – svi ovi rasporedi letenja su promenjivi, tako da pre nego što se odlučite da kupite jeftinu avionsku kartu, proverite da li letovi postoje i kada se leti na zvaničnom sajtu kompanije WizzAir.

Što se tiče još severnih destinacija, iz Tuzle se može leteti do Danske i to do aerodroma u gradu Bilund svakog utorka i subote.

Do Bazela, ali u Francuskoj tačnije do aerodroma Mulhouse-Freiburg sa aerodroma u Tuzli se leti ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom. Tako da ne treba mešati ovaj aerodrom sa aerodromom u Bazelu u Švajcarskoj, iako su blizu.

Na koncu, ako želite do Holandije iz Bosne i Hercegovine, odnosno Tuzle, jeftinu kartu kupite do Ajndhovena, jer su letovi utorkom i subotom.

Kako stići do Aerodroma Tuzla iz Srbije

Međunarodni aerodrom Tuzla se nalazi u mestu Dubrave Gornje, što je oko 13 kilometara od Tuzle. Ako se iz Srbije dolazi preko Zvornika u Karakaju krenite prema Kalesiji i na Međašu skrenite lievo prema aerodromu. Ovim putem od granice put do aerodroma traje oko 45 minuta.

Drugi put iz Srbije je preko Bijeljine od koje ima nekih 70 kilometara. Dakle ovim putem se ide na Ugljevik, Priboj, Podgoru, Seljublje, Hrasno Donje, Tojšiće i Gornje Dubrave gde se nalazi Aerodrom Tuzla.

 

Aerodrom u Tuzli je dobra alternativa ako ne nađete jeftin let iz Beograda ili ako vas do destinacije deli let koji ne postoji ili je skup sa aerodroma u Nišu, te ako vam se ne nađe zgodan jeftini let iz Temišvara, pogledajte još jednom jeftine letove sa aerodroma u Tuzli.

PROČITAJ:  Najbolje destinacije za samostalna putovanja

Naslovna fotografija: Boabo – Wikimedia

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare