Vesti

Beogradski aerodrom je otvoren: ponesite maske i dođite tri sata pre leta

Pad broja putnika i obustava letova dovešće do smanjenja prihoda a od očekivanog prihoda oko 172 milijardi dolara sada se predviđa da bi aerodromski sektor mogao da izgubi oko 45 odsto ili preko 76 milijardi dolara do kraja ove godine

Beogradski aerodrom Nikola Tesla je otvoren, kao što je bilo najavljeno i obnavljaju se linije putničkog saobraćaja. Putnici moraju nositi maske, prati ruke i doći bar dva sata pre leta, a poželjno je i tri.

To je za N1 izjavila izvršna direktorka aerodroma „Nikola Tesla“ Senka Jelenković i dodala da je tokom nedelje nacionalni avioprevoznik Air Serbia najavila pet letova i to ka Cirihu i Frankfurtu, a sledeće nedelje ka Beču i Londonu, ali i da očekuju da početkom juna budu uspostavljeni prvi letovi ka regionu – Sarajevu, Podgorici, Tivtu, Skoplju i Ljubljani. „Ka Ljubljani imamo prvi let kompanije Air Serbia već 29. maja“, istakla je Jelenković. Za danas 18. maja je planiran let kompanije WizzAir za London.

Zaštitne mere na aerodromu i održavanje higijene

Međutim, kako bi se letelo sa aerodroma u Beogradu putnici moraju nositi zaštitnu masku na aerodromu i obavezno je održavanje higijene odnosno temeljno pranje ruku. Jelenkovićeva je rekla sua je postavljena na mnogim mestima sredstva za dezinfikaciju ruku i da savetuju da putnici dođu ranije na aerdrom bar dva sata. „Poželjno je i tri sata pre leta kako bi se sve procedure mogle sprovesti“, kazala je izvršna direktorka.

Strani državljani koji dolaze u Srbiju moraju imati negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata, kao i dozvolu nadlžene komisije Vlade Srbije, dok srpski državljani nisu u obavezi da imaju negativan test, ali u tom slučaju moraju da ostanu u samoizolaciji 14 dana.

Uspostavljanje letova zavisiti od zemalja destiancije i njihovih odluka o ulasku stranih državljana, rekla je Jelenković i dodala: „Dinamika će se usklađivati između aviokompanija i destinacija na koje će leteti“, dodaje Jelenković i dodaje da je rano govoriti o procenama gubitaka.

PROČITAJ:  Air Serbia konkurs za kabinsko osoblje

Podsećamo, da će ulaz u pristanišnu zgradu aerodrom biti dozvoljen samo putnicima, kao i licima koja su u pratnji putnika sa smanjenom pokretljivošću i nepraćene dece. Obavezno je nošenje zaštitne maske tokom boravka na putničkom terminalu, kao i održavanje minimalnog međusobnog rastojanja, što je na aerodromu obeleženo odgovarajućim podnim i drugim oznakama. Putnicima se preporučuje da često peru ruke sapunom i sredstvom za dezinfekciju postavljenim na vidno obeleženim lokacijama. Odgovore na najčešća pitanja putnici mogu da pronađu na www.beg.aero, putem e-mail adrese customer.care@beg.aero i broja telefona Info centra 011 209 4444.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare