Vesti

Boravišna taksa u Turskoj za sve turiste od 1. januara 2023. godine

turska

Boravišna taksa u Turskoj za turiste uvodi se od 1. januara 2023. godine. Naplata boravišne takse neće se naplaćivati na sve usluge.

PROČITAJ:  Aja Sofija je džamija, odlučio sud, potvrdio Erdogan

Od početka sledeće godine boravišna taksa će se naplaćivati za sve usluge noćenja u hotelima, motelima, turističkim naseljima, pansionima, apartmanskim hotelima, kampovima, brvnarama, planinskim kućama i slično.

Predmet boravišne takse obuhvata i sve ostale usluge koje se nude u sklopu smeštajnog objekta kao što su usluge posliživanja pića, aktivnosti, usluge zabave i korištenje bazena, sportskih, termalnih i sličnih prostora.

Pružanje usluga noćenja u objektima, kao što su velnes i zabavni centri, neće uticati na oporezivanje, navodi se u saopštenju turskog Ministarstva trezora i finansija.

Muzej Hora, Muzej Karije, Istanbul
Autor: Gryffindor / Wikipedia

U saopštenju se dalje navodi da se državljanstvo ili boravišni status korisnika usluge neće uzimati u obzir prilikom primene boravišne takse.

Boravišna taksa u Turskoj koja stupa na snagu od 1. januara 2023. godine neće se odnositi na usluge koje se nude nezavisno od noćenja kao što su usluge venčanja, koktela, sastanaka, kongresa, simpozijuma i slične organizacije.

PROČITAJ:  Turistička sezona loša, najviše turista u Crnoj Gori

Visina boravišne takse je dva odsto i u njenu osnovicu nije uračunat PDV.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Oznake

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.