Vesti

Boravišna taksa u Turskoj za sve turiste od 1. januara 2023. godine

turska

Boravišna taksa u Turskoj za turiste uvodi se od 1. januara 2023. godine. Naplata boravišne takse neće se naplaćivati na sve usluge.

PROČITAJ:  Aerodrom Istanbul najprometniji u Evropi

Od početka sledeće godine boravišna taksa će se naplaćivati za sve usluge noćenja u hotelima, motelima, turističkim naseljima, pansionima, apartmanskim hotelima, kampovima, brvnarama, planinskim kućama i slično.

Predmet boravišne takse obuhvata i sve ostale usluge koje se nude u sklopu smeštajnog objekta kao što su usluge posliživanja pića, aktivnosti, usluge zabave i korištenje bazena, sportskih, termalnih i sličnih prostora.

Pružanje usluga noćenja u objektima, kao što su velnes i zabavni centri, neće uticati na oporezivanje, navodi se u saopštenju turskog Ministarstva trezora i finansija.

Muzej Hora, Muzej Karije, Istanbul
Autor: Gryffindor / Wikipedia

U saopštenju se dalje navodi da se državljanstvo ili boravišni status korisnika usluge neće uzimati u obzir prilikom primene boravišne takse.

Boravišna taksa u Turskoj koja stupa na snagu od 1. januara 2023. godine neće se odnositi na usluge koje se nude nezavisno od noćenja kao što su usluge venčanja, koktela, sastanaka, kongresa, simpozijuma i slične organizacije.

PROČITAJ:  Air Serbia leti od Beograda do Izmira i Lisabona

Visina boravišne takse je dva odsto i u njenu osnovicu nije uračunat PDV.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare