Vesti

Cene karata za trajekt u Grčkoj među najskupljima u Evropi

Trajekt kompanije Mionian Lines

Cene karata za trajekt u Grčkoj su među najvišima u Evropi, prema studiji objavljenoj ove nedelje na veb sajtu Vivanoda koji se bavi prevozom.

Tačnije, prema studiji koja je procenila više od 110.000 cena karata za trajekt, Grčka je jedanaesta najskuplja zemlja u Evropi u kojoj se putuje trajektom, a cene domaćih karata u proseku se prodaju za 59,48 evra po osobi na 100 km.

PROČITAJ:  Trajekt za Krf: red vožnje, cena i online kupovina karata

Turska je prva na listi sa 163,39 evra na 100 km po osobi, a slede Velika Britanija (105,10 evra) i Maroko (104,42 evra).

Trajektne linije između Grčke i Turske i između Maroka i Španije proporcionalno su najskuplje u Evropi. Cene prevoza trajektom između Grčke i Turske u proseku su 210,86 evra po putniku na 100 km. Patra iz Venecije i Ankone su najjeftinije trajektne linije u Grčkoj.

Najjeftinije su bile karte za trajekt za Tunis, Litvaniju, Letoniju, Poljsku i Švedsku.

Pored toga, trajektne linije za Tursku, UK i Maroko imaju najviše cene, dok su linije trajekta između Nemačke i Litvanije ili Letonije najjeftinije u odnosu na pređenu udaljenost.

PROČITAJ:  Grčki TAG uređaj za plaćanje putarine i naručivanje na adresu u Srbiji

Studija je zaključila da je sve u svemu, što je prelaz kraći, to je skuplji, a širom Evrope cene su u proseku više od jula do septembra i vikendom. U Grčkoj, cene trajekta su mnogo niže od novembra pa nadalje, ali mnoge trajektne linije su obustavljene tokom zimskog perioda.

Takođe, cene trajekta u Grčkoj mogu biti niže ukoliko se karte kupuju preko interneta.

Indikativno, Italija je šesta najskuplja zemlja u Evropi kada je reč o putovanju trajektom: linija Italija – Malta u proseku košta 99,99 evra, dok ruta Italija – Francuska košta 76,99 evra. Na 28. mestu na listi, linija Grčka – Italija košta u proseku 23,53 evra.

PROČITAJ:  Prevoz trajektom u Grčkoj: Prava putnika kada trajekt ne dođe ili kasni

Izvor: GPT

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare