Vesti

Egipat od 1. jula prima strane turiste

Hurgada Egipat rizort

Egipat će od 1. jula dozvoliti stranim turistima da posećuju ovu zemlju, ali uz određena ograničenja. Mera se odnosi i na posetu udaljenijih mesta u delovima zemlje koji su manje pogođeni epidemijom Covid 19.

Ukoliko ste se odlučili za letovanje u Egiptu, ono će biti moguće prvenstvno među popularnim egipatskim destinacijama kao što su južni deo Sinajskog poluostrva na kome se nalaze popularna odmarališta kao što je Šarm el Šeik, ali i Hurgada na Crvenom moru i Marsa Matruh na obali Sredozemnog mora.

PROČITAJ:  Čarter letovi od 1. jula do Grčke, Turske, Egipta i Majorke

Vodeće turističke atrakcije, kao što su piramide u Gizi i Tutankamonova grobinica u Luksoru, biće otvoreni uskoro, ali uz ograničen broj posetilaca u isto vreme, izjavio je za agenciju AFP Halid el Anani, egipatski ministar za antikvitete i turizam.

kairo egipat
Posete atrakcijama u Egiptu biće moguća uz određena ograničenja

Ova vest je usledila nakon odluke kojom je prošlog meseca dozvoljeno hotelima da primaju domaće turiste, ali sa smanjenim kapacitetom.

U martu su u Egiptu zatvoreni aerodromi u sklopu mera na suzbijanju korona virusa. Prema podacima američkog Univerziteta “Džon Hopkins”, u Egiptu je od posledica pandemije Covid 19 do sada preminulo skoro 1.380 ljudi, a zaraženo je više od 39.720 osoba.

PROČITAJ:  Hotelska diplomatija: Kako su Egipat i Katar izgladili odnose

Podsećamo, Egipat je proglašen za omiljenu turističku destinaciju putnicima iz Srednjeg istoka i Severne Afrike, a značajan deo turista iz Srbije i regiona posećuje ovu zemlju.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Oznake

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.