Vesti

Kome je Egipat omiljena turistička destinacija

Kairo, Egipat

Egipat je proglašen za omiljenu turističku destinaciju putnicima iz Srednjeg istoka i Severne Afrike, koji bi nakon njega rado posetili i Indiju, Saudijsku Arabiju, Tursku i Ujedinjene Arapske Emirate.

Prema istraživanju turističkog pretraživača Wego, Indija je sa četvrtog mesta koje je zauzimala u drugom kvartalu prošle godine, skočila na drugo, zahvaljujući raseljenim Indijcima koji su odlazili kući za Ramadan.

Napredovao je i Pakistan, koji se po omiljenosti nalazio na 11. mestu prošle godine, a ove je iz istog razloga kao i Indija, zauzeo deveto.

Pakistan je deveta omiljena destinacija ljudima iz Srednjeg istoka
Pakistan je deveta omiljena destinacija ljudima iz Srednjeg istoka

Egipat svoju poziciju drži na konto posetilaca kojima je odredište iz poslovnih razloga, usled želje za odmorom, ili hodočašća.

UAE zadržali su peto mesto na ovoj listi, na kom se čvrsto drže poslednja četiri kvartala, dok je Dubai popravio svoj rang za jedno mesto, pritom beležeći rekordni broj posetilaca iz Saudijske Arabije.

U Dubai je ove godine došlo najviše turista iz Saudijske Arabije
U Dubai je ove godine došlo najviše turista iz Saudijske Arabije

Indonezija i Jordan ostale su na šestom i sedmom mestu, prednjačeći ispred Filipina koji je napredovao za dva mesta u odnosu na prošlu godinu, takođe najverovatnije zahvaljujući onima koji su želeli da proslave Ramadan u krugu porodice.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare