Vesti

Francuska najposećenija zemlja na svetu

Francuska najposećenija zemlja na svetu

Na samom kraju letnje sezone vreme je za priču o najposećenijim destinacijama, a kako je 2018. godina još (malo) u toku, možemo se osloniti samo na statistiku od prošle godine koja kaže da je najtraženija strana zemlja bila Francuska. Od ukupno 1,32 milijarde međunarodnih  turističkih obilazaka koliko je zabeležila Svetska turistička organizacija, Francuska je privukla 86,9 miliona putnika.

Po ovom uspehu, uprkos značajnom broju plaža na kojima je u ovoj zemlji zabranjeno pušenje, Francuska se nalazi ispred Španije koju je u istom periodu posetilo 81,8 miliona turista i Sjedinjenih Država u koje je otputovalo ukupno njih 75,9 miliona.

Na top listi najposećenijih stranih zemalja u koje je prošle godine otputovalo više ljudi nego ikad, iza Francuske i Španije nalaze se Kina sa 60,7 miliona posetilaca i Italija sa 58,3 miliona.

Francuska je prošle godine privukla 86.9 miliona putnika
Francuska je prošle godine privukla 86.9 miliona putnika

Kada su kontinenti u pitanju, najprivlačnija je bila Evropa sa 671 miliona dolazaka, odnosno 51 odsto ukupnih putovanja u inostranstvo.

Azijsko-pacifičku regiju posetilo 24 odsto svetskih putnika, dok su Severna i Južna Amerika zajedno privukle 16 odsto njih.

Inače, kriterijum za definisanje posete nekoj zemlji kao putovanja bilo je najmanje jedno noćenje na toj destinaciji.

 

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare