Vesti

U Veneciji uskoro turisti neće smeti da imaju alkohol kod sebe

Venecija, Italija

U Veneciji razmatraju uvođenje zabrane nošenja alkohola po ulicama grada i to u sklopu nastojanja da suzbiju uznemiravajuće ponašanje turista zbog kog su građani sve više besni.

Gradska vlast Venecije planira da uvede novčane kazne za sve koji posle 19 sati na javnom prostoru kod sebe imaju alkohol, čak i kad se nalazi u kesi iz prodavnice u kojoj su ga kupili, javlja BBC.

Ova ideja usmerena je protiv pijanih turista koji cele noći, po gradskim trgovima i javnim površinama prave žurke bez posebnog povoda.

PROČITAJ:  Ručak u Veneciji 1.000 evra?

Načelnik lokalne policije Marko Agostini rekao je da na meti neće biti kupci koji upravo napuštaju market u svom komšiluku već oni koji, kako je naveo, „idu okolo pijani, sa kesom punom piva“.

Istorijski centar Venecije svake godine poseti više od 20 miliona turista
Istorijski centar Venecije svake godine poseti više od 20 miliona turista

Istorijski centar Venecije svake godine poseti više od 20 miliona turista, ali je u porastu i broj rezidenata koji „beže“ iz grada ostavljajući samo 55.000 građana u njemu, pa nadležni ovakvim merama pokušavaju da pomire sve veći uticaj turista sa potrebama ljudi koji žive u Veneciji.

PROČITAJ:  Air Serbia direktni letovi Beograd - Napulj

Ove godine pokušano je i sa eksperimentom odvajanja turista od lokalaca koji je sproveden tako što su inostrani posetioci preusmeravani na posebne rute kojima su se kretali.

Gradska uprava je nedavno saopštila da ima na umu i sprovođenje kontroverznog plana zabrane sedenja i ležanja na zemlji, o kom će se glasati u oktobru. Ukoliko ovaj predlog bude prošao, turistima će biti naplaćivane novčane kazne u iznosu od 50 do 500 evra za sedenje na bilo kojoj površini za koju ne postoji dozvola sedenja.

Gradska uprava je nedavno saopštila da ima na umu i sprovođenje kontroverznog plana zabrane sedenja i ležanja na zemlji
Gradska uprava je nedavno saopštila da ima na umu i sprovođenje kontroverznog plana zabrane sedenja i ležanja na zemlji

Ovakvi koraci podsećaju na one koje je nešto ranije preduzela i Firenca, u kojoj turisti koji na pločnicima ili ispred radnji u gradskom istorijskom centru jedu brzu hranu plaćaju od 150 do 500 evra na ime novčane kazne.

PROČITAJ:  Zašto je uspon na Monblan toliko opasan

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare