Ukoliko ste planirali da posetite Golubačku tvrđavu i napravite profesionalne fotografije, znajte da to nije besplatno, odnosno da se fotografisanje naplaćuje.

Na zvaničnom portalu “Tvrđava Golubački grad“, nalazi se odluka u kojoj se navodi da je “u okviru Kompleksa ’Tvrđava Golubački grad’ d.o.o. zabranjeno profesionalno fotografisanje i snimanje video-zapisa“.

Naime, profesionalno fotografisanje i snimanje unutar Kompleksa dozvoljeno je samo uz prethodnu pismenu saglasnost Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograd i D.O.O. „Trđava Golubački grad“.

Rekonstrukcija Golubačke tvrđave počela je prošle godine

Autor: Boris Dimitrov / Wikipedia

Ova odluka je stupila na snagu još u avgustu 2018. godine, a to je dovelo i do novih odluka. Iznos naknade za profesionalno fotografisanje (audio i video snimanja) iznosi po danu i aparatu 4.000 dinara, a zaposleni u „Tvrđava Golubački grad“ su u dužnosti da licu izdaju fiskalni račun.

Odluka je stupila na snagu 3. januara ove godine, a potpisala ju je direktorka dr Iskra Maksimović.

 

Srećom, za obične posetioce slikanje je besplatno, pa se odluka odnosi samo na profesionalno fotografisanje svadbi i svečanosti.

Naslovna fotografija: Erik Cleves Kristensen / Wikipedia

Pratite Daljine.rs i na Fejsbuku, na Tviteru i na Instagramu.

20Shares

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Pratite Daljine.rs na Facebooku