Vesti

Granica između Srbije i Mađarske je otvorena: bez karantina

Budimpešta, Mađarska

Granica između Srbije i Mađarske je otvorena, a državljani Srbije i Mađarske mogu od danas 25. maja u 10 sati da slobodno prelaze granicu između dve zemlje i to bez karantina.

Od petka, 22. maja, za ulazak u Srbiju više nije potreban negativan test, niti posebna dozvola i to ni domaćim ni stranim državljanima, a od danas to ne treba ni našim državljanima koji idu u Mađarsku. “Državljani obe zemlje od danas mogu slobodno da prelaze granicu između dve zemlje, bez karantina”, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto na konferenciji za medije nakon sastanka na graničnom prelazu Reske sa ministrom za evropske integracije Jadrankom Joksimović i predsednikom Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Ištvanom Pastorom.

Sijarto je rekao da se Vlada Mađarske odlučila na taj korak nakon što je Vlada Srbije u petak donela odluku da mađarski i strani državljani mogu da uđu u Srbiju bez testa i karantina. Dodao je da će državljani Srbije i Mađarske moći slobodno da udju u Mađarsku na svih devet graničnih prelaza.

“To će doprineti da naši ekonomski odnosi dobiju novi uzlet”, dodao je Sijerto.

Podsećamo, novi granični prelaz sa Mađarskom Rabe–Kibekhaza u opštini Novi Kneževac otvoren je prošle godine i mogu da ga koriste građani Srbije, Mađarske i Evropske unije, svakog dana od 7 do 19 sati.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Preporučujemo  Stara planina postaje nacionalni park ali to ne sprečava njeno uništenje rudarenjem

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.