Vesti

Granica između Srbije i Mađarske je otvorena: bez karantina

Budimpešta, Mađarska

Granica između Srbije i Mađarske je otvorena, a državljani Srbije i Mađarske mogu od danas 25. maja u 10 sati da slobodno prelaze granicu između dve zemlje i to bez karantina.

Od petka, 22. maja, za ulazak u Srbiju više nije potreban negativan test, niti posebna dozvola i to ni domaćim ni stranim državljanima, a od danas to ne treba ni našim državljanima koji idu u Mađarsku. „Državljani obe zemlje od danas mogu slobodno da prelaze granicu između dve zemlje, bez karantina“, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto na konferenciji za medije nakon sastanka na graničnom prelazu Reske sa ministrom za evropske integracije Jadrankom Joksimović i predsednikom Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Ištvanom Pastorom.

Sijarto je rekao da se Vlada Mađarske odlučila na taj korak nakon što je Vlada Srbije u petak donela odluku da mađarski i strani državljani mogu da uđu u Srbiju bez testa i karantina. Dodao je da će državljani Srbije i Mađarske moći slobodno da udju u Mađarsku na svih devet graničnih prelaza.

„To će doprineti da naši ekonomski odnosi dobiju novi uzlet“, dodao je Sijerto.

Podsećamo, novi granični prelaz sa Mađarskom Rabe–Kibekhaza u opštini Novi Kneževac otvoren je prošle godine i mogu da ga koriste građani Srbije, Mađarske i Evropske unije, svakog dana od 7 do 19 sati.

PROČITAJ:  Novogodišnji "bekpeking" - Kako da istražite svetske metropole tokom praznika
Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare