Vesti

Ko jede po ulici u Firenci plaća kaznu do 500 evra

Firenca, Italija

Ukoliko uskoro planirate da posetite Firencu i da tamo nešto pregrizete kada budete gladni – zaboravite na tu svoju naviku, budući da bi mogla da vas košta i do 500 evra. Dakle, bilo da ste „paradajz-turista“ koji ceni da će uštedeti dosta novca na moru ako sa sobom bude poneo pola frižidera i ostave na odmor, ili samo volite da užinate u toku razgledanja grada to više neće tako moći.

Gradske vlasti u Firenci odlučile su da kažnjavaju turiste koji imaju običaj da po stepeništima ispred zgrada, trotoarima i pločnicima jedu sendviče ili lanč pakete, osim ukoliko to rade u pokretu.

Ovaj propis usledio je nakon mnogobrojnih žalbi građana da jedva mogu da uđu u svoje dvorište i zgrade od nezvanih gostiju koji sede na njihovim kućnim pragovima i prave piknik ili žderu brzu hranu.

Potreba da se ova pojava suzbije javila se utoliko pre što su turisti koji su „samo zastali da nešto pregrizu“ za sobom ostavljali ostatke hrane i ambalaže, praveći smeće i haos po ulicama Firence.

Jedan od razloga ovakve odluke su i turisti koji su za sobom ostavljali ostatke hrane i ambalaže

A propo novog pravila gradonačelnik Firence Dario Nardela rekao je za Tajms da ono nije upereno protiv turista generalno, već samo nepristojnih posetilaca.

Osim onih koji u hodu nešto grickaju, pod „opis radnje ovog prekršaja“ neće potpadati ni pojedine javne površine već samo pločnici, ulice i kućni pragovi, na kojima bi tumaranje moglo da napravi gužvu.

Italijanska planinska sela: Boravak van hotela, kao u hotelu

Ovo nije prvi put da gradski čelnici govore na ovu temu, s obzirom da je Nardela ranije naredio da se stepenice ispred crkava redovno peru šmrkovima, kako bi od njih odvratili turiste koji su smatrali da je to idealno mesto za italijanski ručak.

PROČITAJ:  Firenca zabranjuje nove AirBnB smeštaje
Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare