Vesti

Koliko pad turske lire utiče na cene turističkih aranžmana?

Turska lira

Pad turske lire odnosno njene vrednosti uplašio je mnoge turiste zbog uticaja na cenu turističkih aranžmana u Turskoj.

Jedna od posledica sukoba Turske sa SAD, zbog pritvorenog američkog sveštenika kog Turska optužuje za špijunažu i terorizam u vezi s pokušajem puča pre dve godine, biće jeftinija vanpansionska potrošnja.

Prema rečima direktora Nacionalne asocijacije turističkih egencija – YUTA, Aleksandra Seničića, ugovori sa hotelijerima dogovoreni su u čvrstim valutama, evrima ili dolarima, zbog čega neće biti pada cena turističkih aranžmana. Seničić je istakao da se već sada vidi povećana potrošnja u Turskoj i da će to i za turiste iz Srbije značiti povoljniju kupovinu.

Kako je rekao za agenciju Beta, interesovanje srpskih turista za Tursku ove godine je značajno povećano, i to za 40 odsto nego prošle godine.

Turska lira je prethodnih nedelja više puta obarala donje rekorde, a vrednost joj je od početka godine pala za 37 odsto. U poslednjih nekoliko dana usledio je blag oporavak lire, pošto je vlada preduzela određene mere za jačanje valute.

PROČITAJ:  Kušadasi dobija nove muzeje
Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare