Švajcarski SWISS je, nakon objave da će smanjiti broj letova na liniji od Ciriha do Niša tokom zimske sezone tako što će suspendovati ovu liniju tokom zimskog reda letenja ali uz izuzetak perioda oko novogodišnjih i božićnih praznika, objavila da će ova linija biti trajno ukinuta.

Ova vest je potvrđena portalu Ex-Yu Aviation što znači da se letovi neće nastaviti u letnjem redu letenja.

Kao razlog za ukidanje linije sa Aerodroma u Nišu do Ciriha iz kompanije SWISS naveli su „porast konkurencije i potrebu za što boljom efikasnošću flote u skladu sa tražnjom i razvojnim potencijalom celokupne mreže linija.“

Skoro istovremeno, Ryanair je objavio da ukida liniju Niš – Stokholm i to nekoliko dana nakon objave da im je srpski Direktorat civilnog vazduhoplovstva odbio dozvolu za planiranu liniju od Niša do aerodroma Frankfurt-Hahn.

Kada treba kupovati avionske karte da biste uštedeli i šta vam je neophodno za to

Loše vesti iz Ryanair-a za putnike iz Srbije, a pre svega iz Niša i Južne Srbije ogledaju se u tome što će ova linija biti ukinuta sa početkom letnje sezone letenja. Poslednji let na liniji Niš – Stokholm biće obavljen 28. marta 2020. godine.

Podsećamo, kompanija Ryanair iz sa Aerodroma u Nišu leti do Berlina, Bratislave i Bergama, a od 8. novembra ove godine biće dodata i linija za Maltu.