Vesti

Londonski City Aerodrom bez ograničenja od 100 ml za tečnosti od marta

Tečnost u prtljagu

Aerodrom London Siti (London City Airport), koji je dobio titulu najboljeg aerodroma u Velikoj Britaniji na izboru Readers’ Choice Avards za 2022. godinu Conde Nast Traveller, planira da ukine trenutno ograničenje od 100 ml za pojedinačne tečnosti.

Ova najava ograničenja tečnosti menja dosadašnja pravila zahvaljujući instalaciji dve nove generacije CT bezbednosnih traka za skeniranje koje su sposobne da u sekundi procene svaku eventualnu opasnost koju predstavljaju tečnosti. Aerodrom već ima dva najsavremenija skenera, a uspešna ispitivanja znače da su još dva na putu.

Treća traka za skeniranje stići će do sredine marta 2023, a zatim četvrta i poslednja do kraja marta 2023. godine – što znači da će ograničenja za ručni prtljag koja su trenutno na snazi biti ukinuta na vreme za Uskršnje praznike, kada milioni putnika planiraju da pobegnu iz Velike Britanije u potrazi za toplijim temperaturama. Podsećamo, neki aerodromi u Španiji, Velikoj Britaniji i SAD planiraju da ukinu ograničenje od 100 ml tečnosti u prtljagu.

Prema novim pravilima, tečnosti do dva litra mogu da se drže u torbama, što značajno ubrzava proces bezbednosti. Poslovni putnici će takođe imati koristi, jer laptop računari više neće morati da se vade iz prtljaga.

Uzbudljiva vest je poslednja u nizu dostignuća i razvoja londonskog aerodroma, koji je nekada bio viđen kao aerodrom za nestalne poslovne putnike.

U januaru 2023. 217.000 putnika je prošlo kroz aerodrom London Siti, a 225.000 je to učinilo u februaru – što je povećanje od 82 odsto u odnosu na 2022. godinu i to uprkos tri dana značajnog poremećaja zbog magle.

Amsterdam, Edinburg i Cirih su tri najprometnije rute na aerodromu, a Cirih ima koristi od obnovljenog interesovanja za skijanje nakon pandemije. Količina putnika koji koriste aerodrom kao polaznu tačku za putovanja, posebno će se povećati jer građani Londona žele da maksimalno iskoriste fleksibilno radno vreme i rad na daljinu i krenu na odmor u evropske gradove. Svakako pomaže to što je londonski Siti aerodrom imao najbolji učinak od svih londonskih aerodroma 2022. godine, sa više od 80 odsto letova koji polaze na vreme.

PROČITAJ:  Elektronske vize za Veliku Britaniju do 2025.

Ukoliko želite da putujete u Veliku Britaniju, biće vam potrebna viza, ali pravila za tečnost u ručnom prtljagu važe za sve putnike pa i za vas.

Izvor: Conde Nast Traveller, Daljine.rs

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare