Vesti

Malezija naplaćuje odlaznu taksu od 1. septembra

Malezija

Malezija počinje sa naplatom odlazne takse od 1. septembra ove godine svim putnicima koji lete u inostranstvo, bilo da su domaći ili strani. Iako je uobičajeno da države naplaćuju dolazne ili boravišne takse, ova vrste takse je svojevrsna novost i odnosi se samo na one putnike koji u Maleziju dolaze i odlaze avionom.

Iznos ove odlazne takse je u rasponu 2 do 36 američkih dolara, odnosno od 8 do 150 malezijskih rignita. Visina takse zavisi od destinacije na koju se leti i od toga da li se radi o ekonomskoj klasi ili ne.

Ukoliko putnik leti iz Malezije u neku od zemalja ASEAN-a (Bruneji, Kambodža, Indonezija, Laos, Mjanmar, Filipini, Singapur, Tajland i Vijetnam) plaćaće 2 dolara ukoliko lete ekonomskom klasom, odnosno 12 dolara ukoliko lete klasom koja nije ekonomska.

  Letovi Beograd - Istanbul kompanijom Air Serbia od 11. decembra 2019.

Putnici koji lete van regiona ASEAN-a plaćaće taksu u iznosu od 5 dolara za ekonomsku klasu, odnosno 36 dolara ukoliko lete višom klasom.

Ova taksa se neće naplaćivati bebama i deci starosti do 24 meseca, a od plaćanja takse su izuzeti i putnici koji su u tranzitu, odnosno oni koji iz inostranstva dolaze u Maleziju istim ili drugim letom i to u periodu zadržavanja koji nije duži od 12 sati.

  Ryanair protiv Skyscanner-a: Moraju se prikazivati skriveni troškovi avio-karata, kaže sud

Asocijacija nacija Jugoistočne Azije (ASEAN) je politička, ekonomska i kulturna organizacija zemalja koje se nalaze u Jugoistočnoj Aziji. Države se sreću na godišnjim samitima svakog novembra. Formirana je 8. avgusta 1967. na inicijativu Indonezije, Malezije, Filipina, Singapura i Tajlanda, a članstvo u organizaciji je prošireno uključivanjem Bruneja, Kambodže, Laosa, Mjanmara, i Vijetnama. Cilj ASEAN-a je promovisanje saradnje i međusobne pomoći među članicama, čime su obuhvaćeni ekonomski rast, društveni progres, i sociokulturna evolucija među njenim članicama, zajedno sa zaštitom regionalne stabilnosti i pružanja mehanizma zemljama članicama da rešavaju probleme mirnim putem.

  "Kuća ljubavnika" u Pompeji otvara se za javnost nakon 40 godina

ASEAN je zvanični posmatrač Ujedinjenih nacija, a teritorija članica pokriva kopnenu površinu od 4,4 miliona kvadratnih kilometara, odnosno 3% ukupne kopnene površine Zemlje.

Treba napomenuti da je putnicima koji su državljani Srbije potrebna viza za Maleziju.

  Oznake
  Booking.com

  Vaš komentar

  Ostavite komentar

  Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.  Booking.com

  RENT-A-CAR bilo gde u svetu