Vesti

Naplata putarine na auto-putu Miloš Veliki počinje od septembra, cena je „simbolična“

Miloš Veliki putarina

Auto-put „Miloš Veliki“, zapravo E-763, od Obrenovca do Ljiga je zvanično otvoren. Međutim, na njemu se još uvek ne naplaćuje putarina.

Kako Daljine.rs saznaju putarina će se na ovoj deonici naplaćivati od septembra i iznosiće 420 dinara. Napominjemo da su pre koji mesec putarine u Srbiji poskupele za 12 odsto.

Dok se ne završe sve petlje i pristupni putevi na ovaj auto-put, a ne autoput kako su lingvisti istakli, uključuje se kod Mislođina, do kojeg se iz Beograda stiže putem pored Ade Ciganlije ka Obrenovcu, kao i obilaznicom preko Ostružničke petlje.

Inače, novi auto-put od Obrenovca do Ljiga dužine je 62,7 kilometara, a čine ga tri deonice:

  • Obrenovac-Ub dužine 26,23 kilometara
  • Ub-Lajkovac dužine 12,5 kilometara
  • Lajkovac-Ljig dužine 23,98 kilometara.

Deo auto-puta od Uba do Lajkovca se zbog lošeg kvaliteta morao sanirati u dužini od 2,5 km, zbog prvobitne loše izgradnje. Nadamo se da na Milošu Velikom neće biti problema sa stanjem kolovoza kao što izazovi postoje na drugim auto-putevima širom zemlje.

PROČITAJ:  Jednodnevna vinjeta za Austriju uvodi se od 1. januara

Sa otvaranjem ovog puta, odnosno prethodnom deonicom Ljig-Preljina u saobraćaju 103,06 km autoputa E-763 Beograd – Južni Jadran (Crna Gora). Ograničenje brzine na ovom auto-putu je uglavnom 130km/č u skladu sa zakonom.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Funny

Cena od 420 din ne da nije sombolična, već je paprena. U Švajcarskoj, oazi skupoće, cena putarine za sve auto puteve iznosi 40 Fr., što je oko 4200 din za celu godinu i neograničeno korišćenje. Ne treba nam mnogo pameti da saberemo koliko nam para treba da stignemo do Grčke i da se vratimo i da shvatimo da su nam putarine skuplje čak i od Švajcarske . Od te „simbolike“ ostadosmo švorc. Cene su za političare i njihove plate verovatno simbolične. Obične gradjane ne uvlačite u te stilske figure, neukusno je.