Srbija Vesti

Naplata putarine na auto-putu Miloš Veliki počinje od septembra, cena je “simbolična”

Miloš Veliki putarina

Auto-put “Miloš Veliki”, zapravo E-763, od Obrenovca do Ljiga je zvanično otvoren. Međutim, na njemu se još uvek ne naplaćuje putarina.

Kako Daljine.rs saznaju putarina će se na ovoj deonici naplaćivati od septembra i iznosiće 420 dinara. Napominjemo da su pre koji mesec putarine u Srbiji poskupele za 12 odsto.

Dok se ne završe sve petlje i pristupni putevi na ovaj auto-put, a ne autoput kako su lingvisti istakli, uključuje se kod Mislođina, do kojeg se iz Beograda stiže putem pored Ade Ciganlije ka Obrenovcu, kao i obilaznicom preko Ostružničke petlje.

https://www.instagram.com/p/B0kkwJ4o873/

Inače, novi auto-put od Obrenovca do Ljiga dužine je 62,7 kilometara, a čine ga tri deonice:

  • Obrenovac-Ub dužine 26,23 kilometara
  • Ub-Lajkovac dužine 12,5 kilometara
  • Lajkovac-Ljig dužine 23,98 kilometara.

Deo auto-puta od Uba do Lajkovca se zbog lošeg kvaliteta morao sanirati u dužini od 2,5 km, zbog prvobitne loše izgradnje. Nadamo se da na Milošu Velikom neće biti problema sa stanjem kolovoza kao što izazovi postoje na drugim auto-putevima širom zemlje.

Znakovi pored (auto)puta: da li se piše autoput ili auto-put?

Sa otvaranjem ovog puta, odnosno prethodnom deonicom Ljig-Preljina u saobraćaju 103,06 km autoputa E-763 Beograd – Južni Jadran (Crna Gora). Ograničenje brzine na ovom auto-putu je uglavnom 130km/č u skladu sa zakonom.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Preporučujemo  Zeleni sertifikat iz Srbije od danas priznaje EU: Da li se priznaju sve vakcine?

Jedan komentar

  • Cena od 420 din ne da nije sombolična, već je paprena. U Švajcarskoj, oazi skupoće, cena putarine za sve auto puteve iznosi 40 Fr., što je oko 4200 din za celu godinu i neograničeno korišćenje. Ne treba nam mnogo pameti da saberemo koliko nam para treba da stignemo do Grčke i da se vratimo i da shvatimo da su nam putarine skuplje čak i od Švajcarske . Od te “simbolike” ostadosmo švorc. Cene su za političare i njihove plate verovatno simbolične. Obične gradjane ne uvlačite u te stilske figure, neukusno je.

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.