Vesti

Najbolje destinacije za samostalna putovanja

Rodos ostrvo Grčka

Ukoliko volite samostalna putovanja ili ne možete da nađete društvo za putovanje pa putujete sami, niskotarifna kompanija WizzAir je napravila listu najboljih destinacija za solo putovanja.

Kako je navedeno u nedavnom Wizz Air izveštaju, grčko ostrvo Rodos ponovo je izabrano za najbolji grad za samostalne putnike ove godine.

Za ovaj izveštaj stručnjaci za putovanja Wizz Air-a sakupili su listu gradova širom Evrope na osnovu Euromonitorovih top 100 gradova u 2019. godini, evropske liste gradova kulture i turizma i liste evropskih gradova sa najviše turizma časopisa Holidu. Zatim, koristeći TripAdvisor kritike, stručnjaci su rangirali ove gradove na osnovu njihove pogodnosti za solo putnike.

Tako prikupljajući podatke iz recenzija TripAdvisor-a, Wizz Air je objavio listu gradova sa najviše recenzija sa 5 zvezdica koje ocene su davali solo putnici.

Za samostalna putovanja grčko ostrvo Rodos vodi na listi, a prate ga Split u Hrvatskoj, Faro u Portugaliji, Istanbul u Turskoj i Firenca u Italiji.

Najbolje destinacije za solo putovanja

Rodos je proglašen za najidiličniju gradsku destinaciju za solo putnike, a njih 76 odsto ocenilo je ostrvo sa 5 zvezdica. Od toga, ostrvske atrakcije su dobile većinu recenzija sa 5 zvezdica (79 procenata), zajedno sa 73 procenta kritika za svoje restorane.

Firenca Italija
Firenca Italija

Split u Hrvatskoj je rangiran kao druga najbolja destinacija koja je dobila 73 odsto recenzija svojih solo putnika sa 5 zvezdica. Od toga, gradske atrakcije su dobile većinu recenzija sa 5 zvezdica (81 odsto), uz 66 odsto recenzija za restorane koji se nalaze u Splitu.

Govoreći o izveštaju, menadžer korporativnih komunikacija Wizz Air-a Andraš Rado je istakao da su solo putovanja „najnoviji trend putovanja“ koji eksponencijalno raste zbog slobode izbora i jeftinijih putnih troškova.

Destinacija je bitna ako sami putujete

Kao i za bilo koju drugu vrstu putovanja, destinacija igra bitnu ulogu i za solo putovanja i zahteva mnogo razmišljanja da bi se odredila najbolja lokacija, koja kombinuje stvari koje treba raditi sam, sigurnost i avanturu.

PROČITAJ:  Turska privukla skoro 50 miliona turista 2023. godine

„Jedan od najpouzdanijih načina da putnici steknu informacije o putovanju do destinacije je kroz iskustva drugih putnika koji su već bili tamo, zbog čega znamo koliko je važno da svoje rangiranje zasnivamo na recenzijama koje su ostavili prethodni samostalni putnici kako bi osigurali da ovi gradovi imaju najviše da ponude onima koji sami lete“, dodao je Rado.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare