Vesti

Najbolje plaže za žurke

Žurka na plaži

Sajt Beach-Inspector.com koji turistima olakšava da nađu idealnu plažu za sebe i aranžman koji će ih odvesti na nju odabrao je najbolje plaže za žurke u 2018. godini.

Žiriju sajta Beach Inspector prilikom donošenja odluka pomoglo je više od 120 pregledanih podataka, 100 fotografija, 50 video snimaka, kao i rezimei inspektora koji su posetili svaku od plaža i opširno pisali o svojim impresijama. Oni su sprovodili i ankete sa ljudima koji posećuju ove plaže tokom cele sezone, a u fokusu im je bila infrastruktura, okolina same plaže, prirodne lepote, sanitarne prednosti, struktura posetilaca… Zapravo, kriterijum je bio sličan kao i kod odabira najboljih i najlepših plaža za 2018. godinu.

U kategoriji Party Award pobedilo je devet plaža na kojima se „partija“ od sumraka do svitanja.

Playa de Palma, Spain
Playa de Palma, Von dronepicr – Mallorca Palma Strand, CC BY 2.0,

Barasti plaža, Dubai, je jedina plaža u Dubaiju na kojoj se prodaje alkohol i koja i mimo te činjenice važi za ekskluzivnu plažu. Žurke na njoj pripremaju se i pre podneva, kada se gosti polako zagrevaju za glavno dešavanje koje počinje sa prvim sumrakom.

Playa de Palma, Španija, nalazi se na Majorci i ako nekoj od njih nije potrebna posebna najava, onda je to ova. Zapravo, dovoljna je jedna reč: balerman (šot)! Ova plaža je sveti gral nemačkih turista, i tako će verovatno ostati zauvek.

Playa de Palma, Spain
Playa de Palma noću, Von Deltascope – Eigenes Werk, CC BY-SA 3.0

Playa d’en Bossa, Španija je najpoznatija plaža na Ibizi, na kojoj ima žurki taman koliko i zrna peska. Spavanje je na njoj dešavanje eventualno za hitan slučaj, nikako norma.

Haad Yuan Beach, Tajland je dobro skrivena između mora i džungle, pa utoliko pre iznenađuje svojom arhitekturom i kvalitetom žurki koje se na njoj održavaju.

Playa de Magaluf, Španija je stecište engleskih turista. Prva generacija parti manijaka koji su ovde dočekivali jutra sada dolaze na nju sa svojom decom, ali je noć rezervisana za „party happy“ ljude.

PROČITAJ:  Severna Koreja želi ruske turiste
Plaža Magaluf, Majorka
Plaža Magaluf na Majorci, by Rafael Ortega Díaz – Own work, CC BY-SA 3.0

Haad Rin Beach, Tajland je drugi biser ostrva Ko Pangan poznat po svojim žurkama Punog meseca koje privlače na hiljade turista.

Haad Rin, Tajland
Plaža Haad Rin danju, Martijn Hoekstra CC BY-SA 3.0

Lo Dalam Beach, Tajland je jedna od retkih koja pruža mogućnost da se njoj i odmorite i ludujete. Preko dana se možete odmarati, ali kada padne mrak, imate bezbroj opcija za plesanje kroz noć.

Golden Sands Central Beach, Bugarska, poznatija kao Zlatni pjasci jedinstvena je po tome što se za nju slobodno može reći da nudi sve. Postala je legendarna po svojim žurkama u znaku bitova i piva.

Zlatni pjasci, Bugarska
Zlatni pjasci, Bugarska, by The original uploader was Chlempi at German Wikipedia. – Transferred from de.wikipedia to Commons., CC BY-SA 2.0 de

Kavos Beach, Grčka nalazi se na Krfu u mestu koje je nekada bilo selo, a danas je centar internacionalnih zabava koji kao magijom privlači mlade Britance.

Fotografije svih plaža pogledajte na sajtu Beach inspector, a onda se odlučite na kojoj plaži ćete provesti naredno leto.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare