Vesti

Od 15. juna otvara se grčka kopnena granica i aerodrom u Solunu

Grčka

U Grčku će se moći ući kopnenim putem već od 15. juna, izjavio je grčki premijer Micotakis i dodao da je država otvorena da primi turiste iz drugih delova Balkana. To znači da će se iz Srbije bez problema putovati kolima u Grčku.

Grčka vlada je u martu uvela ograničenja za kopnene granice zemlje kako bi suzbila širenje koronavirusa u Grčkoj, ali se polako otvara prema turistima. Ova država je primorana na ovakve mere, što zbog dobre epidemiološke situacije, što zbog ekonomije u kojoj je zaposleno 22 odsto radne snage.

„To je veoma važno, jer najveći broj posetilaca do severa Grčke putuje sa Balkana i drugih zemalja“, rekao je Micotakis.

Premijer se ranije sastao sa regionalnim guvernerom centralne Makedonije, Apostolosom Cicikostasom, a govoreći o turizmu, naglasio je važnost dolazaka kopnenim putevima u severnu Grčku.

„Severna Grčka ima prednost, jer je više zavisna od drumskog turizma i od (susednih) zemalja koje su se do sada vrlo uspešno uspevale da se nose sa pandemijom“, rekao je Micotakis regionalnom guverneru.

„Kao rezultat, oni nam ne izazivaju veliku epidemiološku zabrinutost i možemo otvoriti granice dok sprovodimo neke osnovne testove uzorkovanja i, naravno, uvek poštujući sigurnosne protokole“, dodao je.

Prema podacima, oko 8 do 9 miliona turista uđe u severnu Grčku iz graničnih zemalja drumskim prevozom, odnosno kopnenim putem.Booking.com

Aerodrom u Solunu se otvara 15. juna

Međunarodni letovi za Grčku moći će da se odvijaju i na aerodromu u Solunu od 15. juna umesto od 1. jula, kako je prvobitno planirano, izjavio je u utorak grčki premijer.

Prema nedavno najavljenom grčkom planu „Restart Tourism“ posle Covid-19, zemlja će se otvoriti za turizam od 15. juna (1. faza) i omogućiće će letove iz zemalja sa pozitivnim epidemiološkim karakteristikama samo na međunarodnom aerodromu u Atini (AIA).

PROČITAJ:  Trajekt za Mikonos: Cena, red vožnje i kupovina karata

Za druge grčke regionalne aerodrome, uključujući Solun, najavljeno je da će otpočeti sa međunarodnim letovima 1. jula (Faza 2), ali odluka je promenjena.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare