Vesti

Od 15. juna otvara se grčka kopnena granica i aerodrom u Solunu

Grčka

U Grčku će se moći ući kopnenim putem već od 15. juna, izjavio je grčki premijer Micotakis i dodao da je država otvorena da primi turiste iz drugih delova Balkana. To znači da će se iz Srbije bez problema putovati kolima u Grčku.

Grčka vlada je u martu uvela ograničenja za kopnene granice zemlje kako bi suzbila širenje koronavirusa u Grčkoj, ali se polako otvara prema turistima. Ova država je primorana na ovakve mere, što zbog dobre epidemiološke situacije, što zbog ekonomije u kojoj je zaposleno 22 odsto radne snage.

„To je veoma važno, jer najveći broj posetilaca do severa Grčke putuje sa Balkana i drugih zemalja“, rekao je Micotakis.

Premijer se ranije sastao sa regionalnim guvernerom centralne Makedonije, Apostolosom Cicikostasom, a govoreći o turizmu, naglasio je važnost dolazaka kopnenim putevima u severnu Grčku.

„Severna Grčka ima prednost, jer je više zavisna od drumskog turizma i od (susednih) zemalja koje su se do sada vrlo uspešno uspevale da se nose sa pandemijom“, rekao je Micotakis regionalnom guverneru.

„Kao rezultat, oni nam ne izazivaju veliku epidemiološku zabrinutost i možemo otvoriti granice dok sprovodimo neke osnovne testove uzorkovanja i, naravno, uvek poštujući sigurnosne protokole“, dodao je.

Prema podacima, oko 8 do 9 miliona turista uđe u severnu Grčku iz graničnih zemalja drumskim prevozom, odnosno kopnenim putem.Booking.com

Aerodrom u Solunu se otvara 15. juna

Međunarodni letovi za Grčku moći će da se odvijaju i na aerodromu u Solunu od 15. juna umesto od 1. jula, kako je prvobitno planirano, izjavio je u utorak grčki premijer.

Prema nedavno najavljenom grčkom planu „Restart Tourism“ posle Covid-19, zemlja će se otvoriti za turizam od 15. juna (1. faza) i omogućiće će letove iz zemalja sa pozitivnim epidemiološkim karakteristikama samo na međunarodnom aerodromu u Atini (AIA).

PROČITAJ:  Samotraki - grčko ostrvo koje je raj za avanturiste

Za druge grčke regionalne aerodrome, uključujući Solun, najavljeno je da će otpočeti sa međunarodnim letovima 1. jula (Faza 2), ali odluka je promenjena.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare