Vesti

Od Soluna do Atine vozom za manje od tri i po sata

Vozom od Soluna do Atine za manje od tri i po sata

Od Soluna do Atine vozom za manje od tri i po sata uskoro će biti moguće zahvaljujući brzom vozu.

Preporučujemo  Brzi voz od Atine do Soluna počeo da prevozi putnike

Naime, kako je italijanska kompanija kupila, odnosno privatizovala, grčkog železničkog prevoznika TrainOSE najavljena je brza linija između dva najveća grada u Grčkoj. Planirano je da voz ima 420 sedišta i da se kreće brzinom od 250 km/č, što će put između Soluna i Atine skratiti na 3 sata i 20 minuta.

Sve ovo ne bi bilo moguće da nije prokopan najduži železnički tunel na Balkanu dužine 9 kilometara koji se nalazi na koridoru Titorea-Liniokladi-Domokos, a čija je gradnja trajala 16 godina. Radovi na prokopavanju tunela počeli su još 1997. godine i konačno je prokopan u maju 2013. godine, a njegov završetak se očekuje 2019. godine kada će linija biti operativna.

Brzi voz, koji će prevoziti putnike na ovoj relaciji, zvaće se Srebrna strela, a voz je Frecciargento ETR 485 i već je na putu od Italije do severa Grčke.

Hipotetički, ako se ikada revitalizuje i obnovi pruga kroz Srbiju i Makedoniju, od Beograda do Atine će biti moguće stići vozom za svega šest sati. Međutim, za sada nam ostaje samo da maštamo o brzom dolasku do Atine, a da to nije avionom.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.