Svi putnici koji nisu iz Niša, ali lete sa niškog Aerodroma “Konstantin Veliki”, moći će da plate mesečni parking kod hale Čair, navode u Parking servisu Niša.

Ovaj parking nalazi se na samo 3 km od aerodroma, u Zetskoj ulici BB, pored stadiona Fudbalskog kluba Radnički.

Tu kod hale Čair se nalazi se parkiralište koje će odsad moći da koriste putnici niškog aerodroma. Kako navode u Parking servisu Niša, potencijalni korisnici ove akcije nazvane “Parking & fly” koji žele da koriste ovaj parking, treba da ispune nekoliko jednostavnih uslova.


Kada treba kupovati avionske karte da biste uštedeli i šta vam je neophodno za to

Dakle, kako bi koristili ovaj parking svi putnici koji lete avionom treba podnesu zahtev za izdavanje parking karte za parkaralište “Čair” (link) i da ga pošalju mejlom na adresu [email protected].

Uz zahtev je potrebno priložiti kopiju lične karte i saobraćajne dozvole i karta će biti izdata nakon obrade podataka – navode u Parking servisu.

Cena ove usluge, odnosno korišćenja parkinga, na mesečnom nivou iznosi 1.119 dinara, a putnici o ovoj akciji mogu da se informišu na broj telefona 018/517-778.

Aerodrom Konstantin Veliki opslužuje jugoistok Srbije i nalazi se 4 km od centra Niša. Drugi je aerodrom u Srbiji po broju primljenih putnika godišnje. Sa povoljnim vremenskim uslovima tokom većine godine, a takođe sa povoljnim položajem, aerodrom Konstantin Veliki služi i kao alternativni aerodrom susednim aerodromima u Beogradu, Ohridu, Prištini, Skoplju i Sofiji. Kapacitet aerodroma je tri aviona po času.

Sa niškog aerodroma lete avio-kompanije AirSerbia, Ryanair, WizzAir i Swiss. Poslednjih godina aerodrom niški aerodrom je zabeležio veliki porast putnika, a 2018. godine broj putnika je prešao 350 hiljada.

  EasyJet menja raspored letova iz Beograda ka Ženevi, Berlinu i Bazelu

JP “Aerodrom” poseduje autobuse kojim se obavlja prevoz putnika po kružnoj liniji u Nišu (linija 34).

13Shares

1 Response

  1. Avatar Vladimir Markovic kaže:

    Neverovatno neprofesionalno! Nisparking nepromisljeno organizuje parkiraliste u centru grada: nepotrebno maltretiranje putnika, dodatno zakrcenje saobracaja u centru, dodatno zagadjenje vazduha. A oko aerodroma zvrje prazne poljane. Dokle bre vise! Ovom gradu trebaju ljudi sa mozgom!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.