Vesti

Plitvička jezera snizila cene ulaznica

Plitvička jezera

Plitvička jezera su snizila cene ulaznica za grupne posete ovom nacionalnom parku zbog novonastale situacije usled pandemije korona virusa.

Iako je NP Plitvička jezera cenom ulaznica bio skoro najskuplji nacionalni park u svetu, u periodu od 26.5. do 18.6.2020. godine cene ulaznica iznosiće:

  • Odrasli grupe – 80,00 kn (~10,5 evra)
  • Studenti grupe – 50,00 kn (~6,5 evra)
  • Deca od 07 do 18 godine grupe – 25,00 kn (~3,3 evra)
  • Deca do 7 godina i osobe sa posebnim potrebama ili sa invaliditetom preko 50% – Gratis

Inicijativa sa umanjivanje cene ulaznica za hrvatske nacionalne parkove i parkove prirode potekla je od Udruženja hrvatskih putničkih agencija (UHPA) koja je sadržala dva zahteva za oporavak turizma:

Prvi je moratorijum na povećanje cena ulaznica, proizvoda ili usluga i naknada u nacionalnim parkovima i parkovima prirode u Hrvatskoj na način da se u 2020. godini zadrže cene na nivou 2019. godine za jednodnevne i višednevne posete svim kategorijama (pojedincima i grupama, deci i odraslima) za sve vrste kupovine ulaznica (direktna i online); dok je drugi zahtev da cene ulaznica za organiziovana školska putovanja u glavnoj turističkoj sezoni (jun – septembar) ostanu na nivou predsezonskih (januar – maj) u skladu sa datim preporukama resornog ministarstva o odlaganju putovanja tokom raspusta.

Plitvička jezera
Plitvička jezera su smanjile cenu ulaznica kako bi podstakle razvoj hrvatskog turizma

„Popuštanjem epidemioloških mera i otvaranjem granica, nadamo se kako bismo ipak mogli ostvariti određeni turistički promet u ovoj turističkoj sezoni, ali uz uslov da svi delovi turističke industrije daju svoj doprinos kroz korekciju cena svojih usluga. Jedino tako možemo se upustiti u borbu s konkurentima za svakog gosta“, istakao je Tomislav Fain, predsednik UHPA prilikom pokretanja inicijative.

YouTube player

U Hrvatskoj se očekuje reakcija i drugih nacionalnih parkova i parkova prirode, a iz NP Plitvička jezera objavljen je i video o sigurnosnim i epidemiološkim merama koje su preduzeli u svojim smeštajnim objektima.

PROČITAJ:  Privatno ostrvo kao statusni simbol

Podsećamo, prošle godine je Nacionalni park Plitvička jezera ograničio broj individualnih posetilaca, te će Plitvice u jednom danu moći posetiti između 8.500 do 10.000 turista, a ulaznice se mogu kupiti online.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare