Vesti

Poskupljenje putarine uskoro: Plaćanje i na mostu i na ćupriji

Zabrana automobila

Poskupljenje putarine u Srbiji izvesno je, s obzirom na to da je srpska Vlada dala saglasnost za na odluku o visini posebne naknade za upotrebu javnog puta, njegovog dela i putnog objekta (putarina), što je redovan postupak usklađivanja sa stopom inflacije.

Kako se na sajtu Vlade navodi usklađivanje cena putarina je u proseku 1,8 odsto i u skladu je sa rastom cena na malo – inflacijom, pa se tako za vozila IA kategorije cena putarine za deonicu Beograd-Dimitrovgrad i Beograda-Čačak usklađuje za 10 dinara, dok za deonicu Beograd-Šid i Beograda-Subotica ostaje nepromenjena, a slično je i za ostale kategorije vozila.

Podsećamo, da će ponovo poskupeti putarina u Srbiji najavio je sredinom novembra prošle godine v.d. direktora “Putevi Srbije” rekavši da će poskupljenje biti za 5-6 odsto i da će predložiti Vladi Srbije da usvoji korekciju cena. Tom prilikom najavljena je i naplata putarine kamionima na Ibarskoj magistrali.

Nakon toga je ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, u januaru rekao da neće biti poskupljenja putarine u 2021. godini. Međutim, puj, pike – ne važi.

Putarina u Srbiji je poskupela za 12 odsto u junu 2019. godine, a korekcija cena (poskupljenje) je prethodno izvršena u i januaru 2017. godine i to za 10 odsto.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Preporučujemo  Evropska unija razmatra ograničavanje važenja zelenih sertifikata

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.