Vesti

Prevoznička kompanija Eurolines je propala

Autobus

Kompanija Eurolines, čiji logo na autobusima je veoma prepoznatljiv i u našoj javnosti, upravo je u postupku likvidacije.

Posle 35 godina rada, baš danas ovaj francuski transportni gigant stavlja ključ u bravu. Tome je navodno prethodila njegova prodaja nemačkoj grupi FlixBus prošle godine, ali i pandemija korona virusa.

Preporučujemo  Turiste u Meksiku čuvaće Nacionalna garda

Predstavnici sindikata pak tvrde da je pandemija novom vlasniku samo izgovor za otpuštanja. Oni kažu da se situacija zapravo pogoršala nakon preuzimanja ove kompanije i da su otkazi bili planirani i pre pandemije.

Naime, novi vlasnik je promenio način rada ove kompanije. Njeno poslovanje je “racionalizovano” tako što je prestala da zapošljava nove vozače i kupuje autobuse, već se ponašala kao posrednik između putnika i drugih transportnih kompanija. Podizvođačima je plaćala manje od tržišne cene, što je privlačilo samo kompanije lošijeg kvaliteta. Drugim rečima, Eurolines se “uberizovao”.

Preporučujemo  Amsterdam smanjuje broj suvenirnica kako bi obuzdao dolaske turista

Prema pisanju Pledgetimes-a, ovo međutim nije prvo takvo preuzimanje koje je sproveo FlixBus. To je već uradio sa Megabusom, koji je takođe potom bankrotirao.

Sada se istorija ponavlja. Krajem kuna pokrenut je i bankrot kompanije Eurolines ali je sud zahtevao da ona nastavi da radi još jedan mesec. Posle toga, kompanija će se vrlo verovatno ugasiti.

Preporučujemo  EU Digitalni zeleni sertifikat spreman za preuzimanje

Izvor: Biznis i finansije

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.