Vesti

Proširene naplatne stanice Požarevac, Smederevo i Obrenovac

Naplatna stanica putarina

Naplatne stanice na auto-putevima u Srbiji se proširuju usled stalnog povećanja obima saobraćaja, a kako iz Puteva Srbije navode, radi se na proširenju njih 26.

Putarina u Srbiji i njena cena u drugom su planu ukoliko na naplatu iste čekate duže nego što je uobičajeno. Uglavnom se radi o uskim grlima čenih i bočnih naplatnih stanica na auto-putevima.

PROČITAJ:  Kamere Horgoš uživo i drugi granični prelazi sa Mađarskom

Kako iz JP „Putevi Srbije“ navode zbog sve većeg učešća elektronske naplate putarine u ukupnom saobraćaju kroz naplatne stanice, ovo preduzeće je pokrenulo Projekat proširenja 26 naplatnih stanica u Republici Srbiji.

Tako je pored čeone naplatne stanice Stara Pazova, koja je u proširenom kapacitetu puštena u saobraćaj 16.5.2023. godine, a u 2023. godini su proširene i sledeće naplatne stanice:

Naplatna stanica Požarevac

Bočna naplatna stanica Požarevac na državnom putu I A reda broj 1, proširena je sa postojećih 3 ostrva – 4 saobraćajne trake, za 3 nova ostrva, i ukupni prošireni kapacitet je 6 ostrva – 7 saobraćajnih traka i novi upravni objekat od 100 m² iznad saobraćajnih traka na nadstrešnici.

Naplatna stanica Smederevo

Bočna naplatna stanica Smederevo na državnom putu I A reda broj 1, sa postojećih 2 ostrva – 3 saobraćajne trake, naplatna stanica je proširena za 2 nova ostrva, i ukupni prošireni kapacitet je 4 ostrva – 5 saobraćajnih traka i novi prizemni upravni objekat od 100 m².

Naplatna stanica Obrenovac

Na naplatnoj stanici Obrenovac završena je prva faza proširenja u kojoj je ova naplatna stanica proširena za dve saobraćajne trake.

PROČITAJ:  Cena putarine kroz Severnu Makedoniju ka Grčkoj i Ohridu 2024

Kako iz JP „Putevi Srbije“ navode ovaj projekat proširenja naplatnih stanica će značajno doprineti poboljšanju uslova putovanja, povećati protok i brzinu prolaska vozila, dodatno povećati upotrebu elektronske naplate putarine i doprineti bezbednosti, komforu i brzini putovanja.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare