Vesti

RyanAir otkazao 250 letova zbog štrajka

Ryanair

Irska niskotarifna aviokompanija RyanAir je otkazala 250 letova zbog novog štrajka osoblja u nekoliko evropskih zemalja.

Uprava kompanije navela je da otkazuje 250 od, za 28. septemar u Evropi predviđenih, 2.400 letova, napominjući da će većina zaposlenih raditi.

Ryanair je dodao da je pisanim putem obavestio putnike o promeni letova zbog štrajka koji će biti održan u Španiji, Belgiji, Holandiji, Portugalu, Italiji i Nemačkoj.

Štrajkovi su sve češći u toj niskotarifnoj aviokompaniji, osnovanoj sredinom osamdesetih godina. Sindikat zaposlenih u Ryanair-u traži bolje uslove rada kao i ugovor o radu u skladu sa zakonima zemlje u kojoj žive, pošto uprava pretežno sklapa ugovore po zakonima u Irskoj gde joj je sedište. Piloti traže povećanje plata, ali i primenu regulativa u zemljama u kojima rade, jer odbijaju da rade u drugim zemljama Evrope prema regulativama i zakonima Irske.

Aerodrom
Ryanair sve češće otkazuje letove zbog štrajkova zaposlenih

S druge strane, nadležni u aviokompaniji su štrajk pilota okarakterisali “tužnim i razočaravajućim” potezom jer su, kako su naveli, piloti Ryanaira plaćeni više u odnosu na pilote drugih niskobudžetnih kompanija.

Kabinsko osoblje ove aviokompanije je u julu ove godine stupilo u štrajk otkazavši 600 letova u Belgiji, Portugalu i Italiji, a potom i u avgustu, kada je otkazano njih 396 – u Nemačkoj 250 letova, u Belgiji 104, a u Irskoj i Holandiji po 42.

Ryanair posluje u 37 zemalja na ukupno 86 aerodroma, a prošle godine su prevezli 130 miliona putnika.

Izvor: Bif

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Oznake

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.