Vesti

RyanAir otkazao 250 letova zbog štrajka

Ryanair

Irska niskotarifna aviokompanija RyanAir je otkazala 250 letova zbog novog štrajka osoblja u nekoliko evropskih zemalja.

Uprava kompanije navela je da otkazuje 250 od, za 28. septemar u Evropi predviđenih, 2.400 letova, napominjući da će većina zaposlenih raditi.

Ryanair je dodao da je pisanim putem obavestio putnike o promeni letova zbog štrajka koji će biti održan u Španiji, Belgiji, Holandiji, Portugalu, Italiji i Nemačkoj.

Štrajkovi su sve češći u toj niskotarifnoj aviokompaniji, osnovanoj sredinom osamdesetih godina. Sindikat zaposlenih u Ryanair-u traži bolje uslove rada kao i ugovor o radu u skladu sa zakonima zemlje u kojoj žive, pošto uprava pretežno sklapa ugovore po zakonima u Irskoj gde joj je sedište. Piloti traže povećanje plata, ali i primenu regulativa u zemljama u kojima rade, jer odbijaju da rade u drugim zemljama Evrope prema regulativama i zakonima Irske.

Aerodrom
Ryanair sve češće otkazuje letove zbog štrajkova zaposlenih

S druge strane, nadležni u aviokompaniji su štrajk pilota okarakterisali “tužnim i razočaravajućim” potezom jer su, kako su naveli, piloti Ryanaira plaćeni više u odnosu na pilote drugih niskobudžetnih kompanija.

Kabinsko osoblje ove aviokompanije je u julu ove godine stupilo u štrajk otkazavši 600 letova u Belgiji, Portugalu i Italiji, a potom i u avgustu, kada je otkazano njih 396 – u Nemačkoj 250 letova, u Belgiji 104, a u Irskoj i Holandiji po 42.

Ryanair posluje u 37 zemalja na ukupno 86 aerodroma, a prošle godine su prevezli 130 miliona putnika.

Izvor: Bif

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
PROČITAJ:  Ryanair povezuje Grčku sa još 21 destinacijom širom sveta
Oznake

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.