Vesti

Sicilija plaća turistima polovinu avio-karte da dođu

Sicilija

Turističke destinacije našle su se među najvećim gubitnicima pandemije korona virusa. Zato se, bar neke od njih, svojski trude da ublaže svoje finansijske gubitke. Primera radi, u naporima da privuče turiste ovog leta, Sicilija im nudi do sada neviđene finansijske olakšice.

Lokalne vlasti izdvojile su 54 miliona dolara za privlačenje posetilaca. Taj novac će biti iskorišćen namenski, u više inicijativa. Jedna od njih su vaučeri sa kojima je svaka treća noć u hotelu besplatna.

Osim toga, turisti koji posećuju Siciliju plaćaće samo polovinu avionske karte, dok će ostatak pokriti lokalna samouprava. Ona će se pobrinuti i da posetioci vreme provedeno na ovom ostrvu iskoriste za upoznavanje sa njim. To će im biti omogućeno kroz besplatne ulaznice za muzeje i druge arheološke lokacije.

PROČITAJ:  Italija: Bel Paese - Zemlja po meri čoveka

Ovaj paket pomoći doduše nije rezervisan za sve koji planiraju da posete ovo ostrvo, već za 600.000 turističkih aranžmana. To je način da se pomogne i turističkom sektoru, ali i lokalnoj privredi. Kako piše Palermo Today, a prenose Biznis i finansije, lokalne vlasti svesne su da neće time rešiti problem, ali, kako kažu, bar će omogućiti privredi “da diše”.

Italijanskom turizmu je svakako potrebna pomoć, budući da je on zaslužan za 13 odsto BDP-a ove zemlje.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare