Vesti

Sporazum o uzajamnom priznavanju i zameni vozačkih dozvola između Srbije i Kine

Kina

Sporazum o uzajamnom priznavanju i zameni vozačkih dozvola između Srbije i Kine potpisan je putem video linka. Sporazum između dve vlade potpisali su ga ministar unutrašnjih poslova Srbije i ministar javne bezbednosti Kine.

PROČITAJ:  Web servis za elektronsku naplatu putarine počeo je danas sa radom

Po potpisivanju sporazuma 27. maja, ministar Vulin je istakao da će se ovim sporazumom olakšati rešavanje važnog životnog pitanja kako za srpske državljane u Narodnoj Republici Kini, tako i za kineske državljane u Republici Srbiji, navodi se u saopštenju.

Podsećamo, Kina do sada nije priznavala vozačke dozvole izdate u Srbiji, kao ni Vijetnam, Tajland, Mongolija, Nigerija, Uganda, Burundi, Ruanda i Namibija.

Do sada je jedini način da kao građanin Republike Srbije vozite automobil da morate lično podneti zahtev za izdavanje kineske vozačke dozvole, koja je privremena i važi samo tri meseca. Ova privremena vozačka dozvola se ne može produžiti, a posle toga možete da se slikate – verovatno za kinesku vozačku dozvolu.

PROČITAJ:  Najpopularniji rent-a-car automobili u svetu

“Izuzetno smo zadovoljni što će se ovim sporazumom i za naše državljane koji rade u Narodnoj Republici Kini, a kojih je sve više, omogućiti zamena srpske za kinesku vozačku dozvolu, bez polaganja vozačkog ispita, za određene kategorije vozila. Sporazumom će se omogućiti ne samo skraćenje procedura i lakše obavljanje profesionalnih i privatnih obaveza, već će naši građani uštedeti i sredstva potrebna za polaganje vozačkog ispita i dobijanje vozačke dozvole”, istakao je ministar Vulin.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.