Vesti

Srbija ukinula vize za državljane Antigva i Barbuda, Grenada, Komonvelt Dominika i Trinidad i Tobago

Trinidad

Vlada Republike Srbije, na sednici održanoj 25. oktobra 2018. godine, donela je Odluku o ukidanju viza za državljane Antigva i Barbuda, Grenada, Komonvelt Dominika i Trinidad i Tobago, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova.

Odluka o ukidanju viza odnosi se za nosioce svih pasoša, tako da državljani ovih zemalja mogu da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji Republike Srbije do 90 dana od datuma ulaska u Republiku Srbiju, u periodu od 80 dana, naravno ukoliko ne postoje smetnje za odbijanje ulaska iz čl. 15. Zakona o strancima.

Odluka o ukidanju viza je objavljena u „Službenom glasniku Republike Srbije“ br. 81/2018 od 26. oktobra 2018. godine, a stupila je na snagu danom objavljivanja za državljane Antigva i Barbuda, Grenada i Komonvelt Dominika. Za državljane Trinidad i Tobago Odluka je stupila na snagu 3. novembra 2018. godine.

Antigva
Državljanima Antigve više ne trebaju vize ako žele da posete lepote Stare planine

Podsećamo Republika Srbija je u pređašnjem periodu ukinula vize za državljane mnogih država, a među njima je bila i Islamska republika Iran. Međutim, zbog pritiska EU, Srbija je vratila vize državljanima Irana, a kao recipročnu meru Iran je vratio vize državljanima Republike Srbije.

Državljani Antigva i Barbuda, Grenada, Komonvelt Dominika i Trinidad i Tobago, koji žele da uđu i borave na teritoriji Republike Srbije u periodu koji je duži od 90 dana, ili da se školuju, žive, zaposle se, bave se medijskom delatnošću ili nekim drugim aktivnostima, dužni su da podnesu zahtev za vizu pre ulaska na teritoriju Republike Srbije.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare