Vesti

Thomas Cook proglasio bankrot: kraj najstarijeg turoperatera

Thomas Cook

Nakon bezuspešnog pokušaja da obezbedi novac za nastavak poslovanja Thomas Cook proglasio je bankrot i ostavio preko pola miliona turista na cedilu.

Očekuje se da će više od pola miliona putnika ostati zarobljeno na aerodromima i u hotelima širom sveta, nakon što je jedan od najvećih svetskih turoperatora, britanski Thomas Cook proglasio bankrot.

Ova kompanija je u ponedeljak, 23. septembra, rano ujutro, zvanično proglasila prekid poslovanja.

„Nismo uspeli da obezbedimo dogovor koji bi sačuvao naš posao“, rekao je noćas medijima Peter Fankhauser, generalni direktor Thomas Cook Grupe koji je tom prilikom uputio izvijenje svim zaposlenima kojima je „slomio srce“ i svim putnicima i klijentima.

Putovanje avionom: Šta treba znati pre i tokom leta

Prema nekim pretpostavkama u kompaniji će bez posla ostati više od 22.000 zaposlenih, dok je blizu 600 hiljada turista trenutno na odmoru u inostranstvu u organizaciji ove kompanije. Svi oni će sada morati da budu vraćeni kućama. Britanska vlada je, očekujući ovakav rasplet događaja, već pripremila brojne avione čarter kompanija kojima planira da obavi najveću repatrijaciju u mirnodopskim uslovima.

Izvor: Aviatica.rs

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare