Vesti

Turističke agencije dobijaju polise osiguranja i nastavljaju sa radom

Putovanja

Ove nedelje će prve turističke agencije dobiti polise osiguranja i tako steći uslove da obnove licence za rad. Polise osiguranja će važiti godinu dana, a stvari oko licenci za rad turističkih agencija se odvijaju u dobrom pravcu, rekao je ministar Ljajić na konferenciji za novinare.

PROČITAJ:  Kako se postaje turistički vodič: Vodič za buduće turističke vodiče i pratioce

Ministar je rekao da će postojati dva modela osiguranja, jedan su bankarske garancije, a drugi polise osiguranja. Prema rečima ministra, sada se radi sa bankama i u toku je izrada pravilnika koji bi trebalo da reguliše način funkcionisanja bankarske garancije.

„Paralelno s tim, osiguravajuće kuće su većini agencija uputile dopise kojima traže informacije o njihovim bilansima poslovanja, kako bi mogle da krenu u proceduru osiguranja. I mi očekujemo da prve agencije već ove ne deluje dobiju prve polise koje će važiti godinu dana“, naveo je Ljajić.

Treba podsetiti da su turističkim agencijama su licence za rad istekle 1. oktobra pošto osiguravajuće kuće više nisu htele da im obnove posle osiguranja pravdajući to prevelikim rizikom zbog kovida. Iz Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA) naveli su da već nekoliko godina ukazuju na problem da je pravno neizvodljivo dobiti bankarsku garanciju, a da su ih osiguravači ovog puta u poslednjem trenutku obavestili da izlaze iz posla zato što su turističke agencije previše rizične i ove godine im neće izdavati polise osiguranja.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare