Vesti

Turska nudi zdravstveno osiguranje za turiste koje pokriva Covid-19

Izmir, Turska

Turska nudi specijalno putno zdravstveno osiguranje za turiste iz inostranstva koje pokriva zarazu izazvanu virusom korone. Turska se ovim potezom pridružila Portugaliji koja je donela slične mere.

Ove polise osiguranja nude se za čarter avio-linije, na kioscima na aerodromima, raznim drugim punktovima, ali i onlajn. Turska pokušava da spase svoju turističku sezonu koja je, kao i u mnogim drugim državama, nikakva – ako se uporedi sa prethodnim godinama kada je sve prštalo od all inclusive ponuda hotela, skupe vanpasionske potrošnje, ali i trbušnog plesa što turisti vole jer smatraju da je autentičan. U junu je broj dolazaka stranih gostiju u ovu maloazijsku državu sa isturenim delom u Evropi opao za 96 odsto.

PROČITAJ:  Turska kuhinja: Gatronomska destinacija za prave gurmane

Šta pokriva polisa osiguranja i koliko košta

Ova polisa osiguranja pokriva troškove lečenja od korona virusa do 3.000 evra po ceni od 15 evra, 5.000 evra po ceni od 19 evra, i troškove lečenja do 7.000 evra po ceni od 21 evro.

Turisti koji putuju u Tursku mogu se takođe testirati na virus u zdravstvenim ustanovama u mestima u kojima borave. Isto tako, smeštaji sa 50 ili više soba nude gostima mogućnost testiranja za Covid-19 na zahtev.

Više od 2.000 sertifikovanih objekata za testiranje postavljeno je širom Turske, a očekuje se da će se taj broj „eksponencijalno povećati“ zbog obaveznih pravila koje su uvele turske vlasti.

Korona pasoš
Nemam virus, nemam koronu, zato imaj me u salonu

Državni program Sigurnog turističkog sertifikovanja omogućava onima koji su poztivni na virus korone da budu izolovani u namenskim prostorijama tokom boravka u Turskoj.

Javne zdravstvene laboratorije ovlašćene su da pored aerodroma obavljaju PCR testove u gradovima uključujući Antaliju, Izmir, Dalaman i Bodrum.

PROČITAJ:  Turska zbog malog priliva od turizma srlja u finansijsku provaliju

„Dok turisti koji dolaze u našu zemlju iz mnogih različitih zemalja sigurno uživaju u svom odmoru u Turskoj, mi nastavljamo da sprovodimo stalnu inspekciju u našim objektima“, rekao je Ministar kulture i turizma Turske, Mehmet Nuri Ersoj, i dodao da turisti koji žele da provedu odmor u Turskoj mogu se osećati lagodno jer znaju da su turske vlasti razmislile o svakom pojedinom detalju i preduzeli sve neophodne mere predostrožnosti za njih, te da brzo prate sve situacije na terenu.

PROČITAJ:  Ulaz u džamiju Aja Sofija naplaćivaće se od januara 2024. godine

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare