Vesti

U Grčkoj će turisti uskoro stajati jedni drugima na glavi

Grčka

Turistička poseta Grčkoj koja je do sad zabeležena u ovoj zemlji obećava da će 2018. biti rekordna godina.

Strateška saradnja najveće turističke kompanije na svetu TUI i grčkog Ministarstva turizma do kraja godine iznedriće više od 2,8 miliona turista, što je povećanje njihovog broja od 10 odsto.

PROČITAJ:  Činjenice o Grčkoj koje morate znati pre nego što krenete u Grčku

U toku sastanka održanom u Atini, grčka ministarka turizma Elena Kontura i CEO TUI grupe Friz Jusen fokusirali su se na mogućnosti za lansiranje novih letova između stranih aerodroma i regionalnih aerodroma u Grčkoj, kao i jačanje postojećih linija uvođenjem još mesta. Oni su dogovarali i nove posete kruzera u vlasništvu TUI grupe grčkim lukama Pirej i Heraklion, kao i aktivnom učešću TUI grupe u naporima grčke vlade da Grčku promoviše kao poželjnu destinaciju 365 dana u godini, što je kampanja koja će se ove i naredne godine sprovoditi na Kritu i Rodosu.

Krit
Krit

Prema podacima Fraporta, nemačke kompanije koja upravlja sa 14 regionalnih aeorodroma, zabeležen je porast od 13,7 odsto letova u odnosu na isti period prošle godine, pa je tako od početka 2018. direktnim letom sa internacionalnih aerodroma, u Grčku došlo milion i po turista više nego ranije. Nasuprot broju od 12,1 miliona turista koji su se ove godine odlučili za odmor u Grčkoj, prošle godine ih je bilo „svega“ 10,6 miliona.

Rodos
Rodos

U poređenju sa prethodnim godinama, samo u julu u Grčku je pristiglo tri miliona turista više, što će cilj grčkog Ministarstva turizma da u 2018. dostigne cifru od 32 miliona posetilaca učiniti ne dostižnim, već prevaziđenim, budući da se očekuje da će do kraja godine biti prebrojan i tridesettromilioniti putnik.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare