Vesti

U Grčkoj će turisti uskoro stajati jedni drugima na glavi

Grčka

Turistička poseta Grčkoj koja je do sad zabeležena u ovoj zemlji obećava da će 2018. biti rekordna godina.

Strateška saradnja najveće turističke kompanije na svetu TUI i grčkog Ministarstva turizma do kraja godine iznedriće više od 2,8 miliona turista, što je povećanje njihovog broja od 10 odsto.

PROČITAJ:  Činjenice o Grčkoj koje morate znati pre nego što krenete na put

U toku sastanka održanom u Atini, grčka ministarka turizma Elena Kontura i CEO TUI grupe Friz Jusen fokusirali su se na mogućnosti za lansiranje novih letova između stranih aerodroma i regionalnih aerodroma u Grčkoj, kao i jačanje postojećih linija uvođenjem još mesta. Oni su dogovarali i nove posete kruzera u vlasništvu TUI grupe grčkim lukama Pirej i Heraklion, kao i aktivnom učešću TUI grupe u naporima grčke vlade da Grčku promoviše kao poželjnu destinaciju 365 dana u godini, što je kampanja koja će se ove i naredne godine sprovoditi na Kritu i Rodosu.

Krit
Krit

Prema podacima Fraporta, nemačke kompanije koja upravlja sa 14 regionalnih aeorodroma, zabeležen je porast od 13,7 odsto letova u odnosu na isti period prošle godine, pa je tako od početka 2018. direktnim letom sa internacionalnih aerodroma, u Grčku došlo milion i po turista više nego ranije. Nasuprot broju od 12,1 miliona turista koji su se ove godine odlučili za odmor u Grčkoj, prošle godine ih je bilo „svega“ 10,6 miliona.

Rodos
Rodos

U poređenju sa prethodnim godinama, samo u julu u Grčku je pristiglo tri miliona turista više, što će cilj grčkog Ministarstva turizma da u 2018. dostigne cifru od 32 miliona posetilaca učiniti ne dostižnim, već prevaziđenim, budući da se očekuje da će do kraja godine biti prebrojan i tridesettromilioniti putnik.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Oznake

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.