Promo

Zaposleni u avio-kompaniji pomažu Holanđanima: Plava pomoć

Plava pomoć KLM

U trenutku kada je nebo prazno, svet avijacije gotovo zamrznut, a većina aerodroma zatvorena, nekolicina zaposlenih u holandskoj avio-kompaniji KLM došla je na ideju da svoje vreme, znanje i entuzijazam ponudi kao ruku pomoći svom narodu. Pet pilota KLM-a i jedna službenica pokrenuli su projekat „Plava pomoć“ (Blauw Helpt), koji za cilj ima pružanje pomoći građanima Holandije. Za manje od mesec dana ovo projektu se priključilo više od 1000 zaposlenih u KLM-u: pilota, inženjera, članova kabinskog osoblja, kao i članova zemaljskog osoblja.

„Projekat Plava pomoć pokrenut je u martu. Kako smo svakim danom sve manje leteli, odlučili smo da uradimo nešto korisno. Plava pomoć je privatna inicijativa zaposlenih u KLM-u, a ne zvanični projekat ove avio-kompanije. Kao što ste možda čuli, holandska vlada je donela odluku da pomogne KLM-u i ovo je jedan od naših načina da se zahvalimo državi“, rekao je jedan od osnivača „Plave pomoći“.

Plava pomoć
„Holandska vlada je donela odluku da pomogne KLM-u i ovo je jedan od naših načina da se zahvalimo državi“

Šest osnivača trenutno upravlja ovim projektom, a najveća nagrada im je podrška velikog broja ljudi koji žele da pomognu. Kroz „Plavu pomoć“ se ne prikupljaju sredstva, već 1.600 volontera ulaže svoje vreme i entuzijazam kako bi pomogli drugima. Prvi zahtevi za pomoć su stigli od starijih ljudi, kojima je bilo teško da se suoče s novim ograničenjima ili koji su se plašili da izađu napolje. Kasnije su se aktivnosti proširile i na pomoć učenicima u obavljanju domaćih zadataka, šetnju pasa, obavljanje malih tehničkih poslova, a na zahtev srednje škole u Utrehtu čak 25 volontera je pomoglo učenicima u online nedeljnom programu!

https://www.instagram.com/p/B_S3YSBFGh_/

Prvi veći zadatak „Plava pomoć“ je obavila u saradnji s KLM-ovim ketering servisom. Kako je ovo odeljenje imalo puno hrane, kojoj bi zbog obustave letenja istekao rok trajanja, 20 volontera iz „Plave pomoći“ spakovalo je preko 6000 paketa hrane i isporučilo ih za manje od 24 sata policijskim stanicama, vatrogascima i radnicima hitne pomoći na području Amsterdama, Roterdama i ​​Utrehta. Pored ove akcije, volonteri iz KLM-a pomažu u proizvodnji zaštitne odeće i opreme za medicinsko osoblje i kuvaju za organizaciju koja pomaže beskućnicima. U pekari „Plave pomoći“ 30 „avionaca“ je pripremalo i peklo kolače za sve one koje u situaciji pandemije rade prekovremeno i pod velikim pritiskom.

Pekara Plave pomoći
Pekara Plave pomoći

„Vođenje Plave pomoći je postalo skoro pa posao s punim radnim vremenom za nas šest (osnivača, prim. prev.), ali svi neverovatno uživamo u tome. Ovo neočekivano pozitivno iskustvo učinilo je da zaboravimo u koliko teškim vremenima živimo i s kakvom se situcijom borimo“, zaključio je jedan od osnivača „Plave pomoći“.

https://www.instagram.com/p/B_VoM4IFkds/

Detaljnije informacije, imena i biografije osnivača ovog projekta možete naći na www.blauwhelpt.nl

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare