Vesti

Zbog korona virusa avioni lete bez putnika, evo zašto

Emirates, avion

Epidemija korona virusa već je nanela velike štete avio-prevoznicima, a očekuje se da će one, nastavi li se širiti virus, biti i veće i dosegnuti 113 milijardi američkih dolara u delu prodaje avionskih karata.

Naime, kako ne bi izgubile slotove na aerodromima, avionske kompanije održavaju prazne letove, trošeći velike iznose i za gorivo, i za osoblje, piše Kamatica.

Razlog tome su, upozorava Business Insider, evropska pravila, po kojima avio-kompanija mora da drži otvorenim 80 odsto dodeljenih slotova ili joj preti njihov gubitak.

Zbog toga brojne avionske kompanije održavaju letove na destinacijama u Evropi i izvan nje, bez obzira na broj putnika, zbog čega imaju velike troškove.

IATA je takođe tražila da se promene pravila dok traje epidemija korona virusa

Stoga su pojedini britanski zvaničnici nadležnim telima za avio-saobraćaj predložili da privremeno suspenduju primenu evropskih pravila o slotovima. Evropska pravila se, prema tom predlogu, ne bi primenjivala dok traje epidemija korona virusa, čime bi se smanjili troškovi avio-kompanija.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare