Vesti

Abu Dabi otvara granice

Abu Dabi

Abu Dabi (UAE) postepeno otvara granice na osnovu odluke Kriznog štaba ovog emirata. Postepeno popuštanje mera počinje od danas 24. decembra.

Specifičnost ove odluke ogleda se u dozvoli putnicima iz „zelenih država“ ulazak u Abu Dabi uz negativan PCR test, dok će dolazak iz svih ostalih zemalja zahtevati boravak u desetodnevnoj izolaciji, odnosno karantinu. Podsećamo, ulazak stranaca u ovu zalivsku zemlju do sada je bio moguć isključivo uz obavezan dvonedeljni karantin.

Zelene države

Trenutna lista zelenih država, odnosno onih iz kojih putnici mogu ući u Abu Dabi su Australija, Brunej, Kina, Grčka, Grenland, Hong Kong, Malezija, Mauricijus, Novi Zeland, Saudijska Arabija, Singapur, Tajvan, Tadžikistan, Tajland, Uzbekistan i Vijetnam.

Ova lista zelenih zemalja, na kojoj trenutno nema Srbije, biće redovno ažurirana na svake dve nedelje.

PROČITAJ:  Bez vize u Ujedinjene Arapske Emirate sa srpskim pasošem

Šta čeka putnike prilikom ulaska u Abu Dabi

Svi putnici koji su stariji od 12 godina, a koji sleću u Abu Dabi, biće podvrgnuti PCR testiranju i biće im merena temperatura. Ukoliko rezultati PCR testa budu negativni putnici će moći da uđu u Abu Dabi, a obaveza karantina neće postojati.

Ukoliko stranac želi da u ovom emiratu boravi duže od šest dana moraće ponovo da se podvrgne PCR testiranju šestog dana od ulaska u zemlju. Isto važi i za one koji planiraju boravak duži od 12 dana, s tim što će testiranje morati da obave 12. dana.

Cena PCR testiranja u Abu Dabiju košta 85 dirhama, odnosno 19 evra, a plaća se u dirhamima na samom aerodromu.

PROČITAJ:  Ulazak u Austriju pooštren, ali mnogi mogu ući bez ograničenja

Podsećamo, za ulazak u Srbiju neophodan je PCR test, a cena testiranja u Srbiji od 1. januara 2021. godine iznosi 9.000 dinara.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare