Promo

Air France će nadoknaditi celokupnu emisiju ugljen-dioksida na domaćim letovima

Avio-kompanija Air France je odučila da nadoknadi celokupnu emisiju ugljen-dioksida na svojim domaćim letovima. Kako bi ovo ostvarila, kompanija će od januara 2020. uzeti učešće u projektima koji su podržani od strane poznatih organizacija za zaštitu životne sredine. Konkretno govoreći, u pitanju je emisija gasova koju dnevno proizvede više 450 letova i preko 57000 putnika u domaćem saobraćaju.

„Neophodno je da se avio-industrija okrene ka ekološki odgovornim formama poslovanja, i Air France dobrovoljno preuzima nove obaveze do 2030. godine. Odlučila sam da uvedem mere kako bismo nadonkadili celokupnu emisiju ugljen-dioksida na našim domaćim letovima i time omogućili putnicima da širom Francuske putuju na ekološki ispravan način“, izjavila je An Rigaj, izvršna direktorka Air France-a i dodala: „ Avio-prevoz povezuje ljude i promoviše otvorenost, a naša je ambicija da budemo pokretačka i inovativna sila u održivoj avio-industriji.“

Air France je odlučio da ode i korak dalje, postavljajući ambiciozan cilj za 2030. – da prepolovi emisiju ugljen-dioksida po putniku po kilometru u odnosu na 2005, odnosno da se na 100 kilometara troši manje od 3 litre goriva po putniku.

Takođe, od 1. oktobra 2019, Air France je uveo sortiranje otpada na svojim letovima za Pariz. Posebno se odvajaju plastika (flaše), karton (tetrapak), aluminijum (limenke) i staklo (boce za vino i šampanjac). Kabinsko osoblje će razvrstavati otpad i predavati ga dalje serviserima na aerodromima Šarl de Gol i Pariz-Orli, koji će ga kasnije reciklirati. U vezi s ovom akcijom, Air France je odlučio da od kraja 2019. eliminiše svu plastiku za jednokratnu upotrebu (čaše, pribor za jelo…) na svojim letovima, smanjujući upotrebu ovog materijala za 1300 tona godišnje.

Avio-kompanija će se aktivno uključiti i u nova istraživanja na polju održivog avio-saobraćaja. U saradnji sa Fondacijom Solarni impuls, Air France planira da ubrza prihvatanje ekonomski i ekološki prihvatljivih rešenja u avio-industriji. Glavni fokus su redukcija štetnih gasova, smanjenje otpada i buke. Sva nova rešenja, Air France će podeliti sa drugim učesnicima u avio-saobraćaju kako bi pomogao izgradnju ekološki osvećenijeg sveta.

Grupa Air France-KLM je lider avio-industrije u ekološkom poslovanja

Već 15 godina zaredom, Air France-KLM je jedan od lidera na Dou Džonsovoj listi održivog poslovanja. Štaviše, ove godine je grupacija proglašena za avio-kompaniju sa najvišim indeksom održivog poslovanja.

 

PR / PROMO

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare