Promo

Air France, KLM, Delta i Virgin Atlantic: proširenje saradnje u korist putnika

Prtljag

Air France, KLM, Delta i Virgin Atlantic proširili su saradnju kojom putnicima nude još više destincija i opcija za lojalti programe kada putuju prema Evropi, Velikoj Britaniji i Severnoj Americi.

Novi partnerski sporazum omogućiće puticima ovih avio-kompanija nove rute, bolje rasporede letenja, kao i fleksibilniji način rezervacije letova preko mobilih uređaja, sajtova, aplikacija sve četiri avio-kompanije i putničkih agencija.

Ovim sporazumom se povezuje 238 gradova u Severnoj Americi, 98 u centralnoj Evropi i 16 u Velikoj Britaniji, što omogućava direktne ili letove sa jednim presedanjem do svakog kutka Severne Amerike. Pritom, sporazum omogućava i izbor od 110 transatlantskih ruta non-stop, i povećava putnički i kargo prevoz na 23 posto ukupnog transatlantskog prevoza.

Lojalti programi navedenih avio-kompanija se takođe povezuju, što će putnicima doneti nove benefite počev od 13. februara 2020. Naime, svi korisnici programa za česte putnike (BlueBiz i Flying Blue) moći će da zarade i koriste milje, ali i pogodnosti Elite programa na svim letovima navedena četiri avio-prevoznika, bilo da se radi o prekookeanskim letovima, letovima unutar Evrope ili onim unutar Severne Amerike.

Godišnji prihodi od zajedničkog ulaganja procenjuju se na 13 milijardi dolara, a ukupan broj zaposlenih u sve 4 kompanije je preko 180.000.

Generlni direktori Vrgin Atlantic-a, Delte i Air France-KLM-a, Šej Vajs, Ed Bastian i Bendžamin Smit istakli su zadovljstvo postignutim dogovorom, naglašavajući pogodnoti koje će putnici imati od ovog partnerstva.

„Novi sporazum predstavlja veliku prekretnicu koja će još više ojačati naše prisustvo na Atlantiku, omogućavajući našim putnicima izbor između četiri glavne avio-kompanije koje kombinuju mrežu,“ dodao je izvršni direktor Air France-KLM grupe Benžamin Smit.

Saradnja
Novi partnerski sporazum omogućiće puticima ovih avio-kompanija nove rute, bolje rasporede letenja, kao i fleksibilniji način rezervacije letova preko mobilih uređaja, sajtova, aplikacija sve četiri avio-kompanije i putničkih agencija

Saradnja koja traje

Inače, Air France, KLM i Delta i Delta Air Lines još od 2009. imaju sporazum o saradnji na linijama imeđu Evrope i Amerike, dok su Virgin Atlantic i Delta Air Lines povezali svoje rute između Amerike i Velike Britanije sporazumom iz 2013. godine. Uspostavljanje jedinstvenog transatlanskog sporazuma između ove četiri avio-kompanije bio je sledeći logični poslovni potez.

Prvo proširenje saradnje započelo je 2019. godine kod-šer sporazmom između Air France-a, KLM-a i Virgin Atlantic-a. Time su putnici Virgin Alanic-a dobili 58 novih atlanskih ruta sa 18 aerodroma u Velikoj Britaniji, a preko Pariza i Amsterdama, dok je putnicma Air France-a i KLM- a omogućen pristup do 24 novih severnoameričkih ruta preko Londna i Mančestera.

Upravljanje novom grupom će biti jednako podeljeno između Air France – KLM grupe, Delta Air Lines-a i Virgin Atlantic-a, a na benefite putnika neće uticati nedavna odluka Air France – KLM grupe da odustaje od kupovine 31% Virgin Atantic-a.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare