Vesti

Bugarska zatvorila granice za građane Srbije

Bugarska

Građani iz Srbije od danas neće moći da uđu u Bugarsku osim u slučaju tranzita, objavljeno je na sajtu srpske ambasade u toj prijateljskoj zemlji. Bugarska je uvela privremenu zabranu ulaska svim putnicima iz Srbije, bez obzira na njihovo državljanstvo, od 16. jula do 31. jula.

PROČITAJ:  Put Sofija-Solun postaje digitalni koridor za autonomna vozila

Odluka je doneta zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji i odnosi se na sve granične prelaze, vazdušnim, pomorskim, železničkim i kopnenim putem, a istu oduku je donela skoro i Mađarska gde je obavezan karantin.

Izuzetak od zabrane je dozvola srpskim državljanima da tranzitiraju preko Bugarske sa ciljem povratka u Srbiju, a tranzit se dozvoljava jedino u slučajevima kada može da se garantuje neodložno napuštanje teritorije Bugarske.

Bugarska agencija Novinite javila je da ista pravila kao za Srbiju važe i za BiH, Crnu Goru, Severnu Makedoniju, Kosovo*, Albaniju i Tursku.

PROČITAJ:  Air Serbia letovi od Beograda do Krakova i Varne

Evropska unija, čija je Bugarska članica, juče je odlučila da skine Srbiju sa liste epidemiološki bezbednih zemalja iz kojih su dozvoljena i putovanja koja nisu neophodna.

PROČITAJ:  Vinjeta za Bugarsku, cena i elektronska kupovina

Ta lista nije obavezujuća, već predstavlja samo preporuku EU za odobravanje ulaska, a neke od 27 članica je ne poštuju, prenosi agencija Beta.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare