Vesti

Bugarska zatvorila granice za građane Srbije

Bugarska

Građani iz Srbije od danas neće moći da uđu u Bugarsku osim u slučaju tranzita, objavljeno je na sajtu srpske ambasade u toj prijateljskoj zemlji. Bugarska je uvela privremenu zabranu ulaska svim putnicima iz Srbije, bez obzira na njihovo državljanstvo, od 16. jula do 31. jula.

  Turska zbog malog priliva od turizma srlja u finansijsku provaliju

Odluka je doneta zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji i odnosi se na sve granične prelaze, vazdušnim, pomorskim, železničkim i kopnenim putem, a istu oduku je donela skoro i Mađarska gde je obavezan karantin.

Izuzetak od zabrane je dozvola srpskim državljanima da tranzitiraju preko Bugarske sa ciljem povratka u Srbiju, a tranzit se dozvoljava jedino u slučajevima kada može da se garantuje neodložno napuštanje teritorije Bugarske.

Bugarska agencija Novinite javila je da ista pravila kao za Srbiju važe i za BiH, Crnu Goru, Severnu Makedoniju, Kosovo*, Albaniju i Tursku.

  U ovim zemljama Evropske unije se najbolje jede

Evropska unija, čija je Bugarska članica, juče je odlučila da skine Srbiju sa liste epidemiološki bezbednih zemalja iz kojih su dozvoljena i putovanja koja nisu neophodna.

  MARKO PRELEVIĆ: Mi se još sređujemo za aerodrom jer nam je svaki let događaj

Ta lista nije obavezujuća, već predstavlja samo preporuku EU za odobravanje ulaska, a neke od 27 članica je ne poštuju, prenosi agencija Beta.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Oznake

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.