Vesti

Bugarska zatvorila granice za građane Srbije

Bugarska

Građani iz Srbije od danas neće moći da uđu u Bugarsku osim u slučaju tranzita, objavljeno je na sajtu srpske ambasade u toj prijateljskoj zemlji. Bugarska je uvela privremenu zabranu ulaska svim putnicima iz Srbije, bez obzira na njihovo državljanstvo, od 16. jula do 31. jula.

PROČITAJ:  Međunarodna vozačka dozvola vam nije potrebna ako idete u ove države

Odluka je doneta zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji i odnosi se na sve granične prelaze, vazdušnim, pomorskim, železničkim i kopnenim putem, a istu oduku je donela skoro i Mađarska gde je obavezan karantin.

Izuzetak od zabrane je dozvola srpskim državljanima da tranzitiraju preko Bugarske sa ciljem povratka u Srbiju, a tranzit se dozvoljava jedino u slučajevima kada može da se garantuje neodložno napuštanje teritorije Bugarske.

Bugarska agencija Novinite javila je da ista pravila kao za Srbiju važe i za BiH, Crnu Goru, Severnu Makedoniju, Kosovo*, Albaniju i Tursku.

PROČITAJ:  Kuda se iz Srbije može putovati bez PCR testa i kakva su pravila za okolne države

Evropska unija, čija je Bugarska članica, juče je odlučila da skine Srbiju sa liste epidemiološki bezbednih zemalja iz kojih su dozvoljena i putovanja koja nisu neophodna.

PROČITAJ:  Zeleni karton vam je potreban ako putujete u ove države

Ta lista nije obavezujuća, već predstavlja samo preporuku EU za odobravanje ulaska, a neke od 27 članica je ne poštuju, prenosi agencija Beta.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Oznake

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.