Vesti

easyJet ima nova pravila o ručnom prtljagu i gubitke u poslovanju

Easyjet obogaćuje promet budimpeštanskog aerodroma

EasyJet uvodi nova pravila za ručni prtljag na svim međunarodnim letovima. Ova vest je došla nekako paralelno sa drugom koja kaže da je ova avio-kompanija po prvi put od kako postoji zabeležila gubitke u poslovanju.

Od kako postoji, a to je već 25 godina, easyJet je zabeležio gubitke u iznosu od 1,27 milijardi funti za prvih devet meseci 2020. godine, naravno – zbog Covid-19. U ovom periodu broj ostvarenih letova je 38 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a broj putnika je prepolovljen i iznosio je 48,1 milion. Ironija je da će ovaj smanjeni broj putnika morati da podnese veći teret, ali s manjim teretom koji mogu uneti u avion.

Preporučujemo  Horreum Margi antički grad kod Ćuprije spreman za rekonstrukciju i nove posetioce

Ručni prtljag kod easyJeta

Putnici koji putuju easyJet-om će u avion sa sobom i dalje moći da unesu malu torbu koja može stati ispod sedišta ispred. Ako je putnik rezervisao sedište u prednjem delu avionske kabine ili sedište u redu sa više mesta kao što je izlaz u slučaju opasnosti, moći će da u avion unese još jedan komad prtljaga tzv. carry-on.

Da budemo iskreni, ova pravila o ručnom prtljagu su slična kao kod drugih niskotarfnih kompanija kao što je Ryanair s razlikom da putnici, koji nisu u prednjem delu aviona ili na posebnim sedištima, više ne mogu doplatiti dodatni komad ručnog prtljaga koji mogu uneti u kabinu aviona.

Preporučujemo  Šta ne sme da se nosi u ručnom prtljagu prilikom putovanja avionom

Ova pravila stupaju na snagu od 10. februara 2021. godine.

Dimenzije ručnog prtljaga easyJet-a

Nova pravila nalažu da će svi putnici moći u kabinu aviona uneti jedan komad ručnog prtljaga čije su dimenzije, ukjučujući točkiće i ručke, maksimalno 45x36x20cm. Ove dimenzije su takve kako bi ovaj prtljag mogao stati ispod sedišta ispred putnika.

easyjet
Nema više dodatnog ručnog prtljaga, nema kikirikija, nema radnika, ali ima novih pravila

Ovaj prtljag, pak, nema ograničenja u težini, s tim što je pitanje koliko torba ovakvih dimenzija može imati kilograma, makar u njoj bilo i samo olovo. Prema tvrdnjama kompanije easyJet u ovakvu torbu putniku može stati sve što je neophodno za kratko putovanje.

Preporučujemo  Putovanje u Tajland u uslovima pandemije: Nova pravila za vakcinisane i nevakcinisane putnike

Otpuštanje radnika i nezivestan oporavak letova

easyJet, pored tvrdnje da u torbu veličine malo veće pernice mogu stati sve neophodne stvari, tvrdi i da su troškovi kompanije smanjeni za 31 odsto, uglavnom zbog otpuštanja radnika – njih 4.500.

Što se tiče plamniranih putovanja do kraja godine, iz kompanije navode da ne očekuju da će obaviti više od 20 odsto planiranih letova.

Preporučujemo  Sve više incidenata na letovima jer putnici ne žele da nose maske

Zbog virusa korone i restrikcija putovanja uzrokovanih njime, easyJet kaže da se sličan rezultat može očekivati i u prvom kvartalu 2021. godine, odnosno sve dok pandemija postoji odnosno dok ne prođe sama od sebe ili dok vakcina ne bude široko dostupna svima.

Preporučujemo  Zeleni sertifikat iz Srbije od danas priznaje EU: Da li se priznaju sve vakcine?

Podsećamo, easyJet je zabranio kikiriki na svojim letovima još, sada nekako daleke, 2019. godine. Isto tako, hakeri su im ukrali podatke o 9 miliona putnika, od kojih više od 2.000 sa brojevima kartica.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.