Vesti

Granični prelaz Horgoš 2 radiće 24h tokom praznika

Kamere Horgoš uživo granični prelaz

Granični prelaz Horgoš 2 će od 20. novembra 2023. godine do 31. januara 2024. godine raditi 24 časa. Ovaj granični prelaz između Srbije i Mađarske imaće produženo radno vreme zbog gužvi koje se na njemu stvaraju tokom prazničnog vremena, a regularno radno vreme mu je od 7 časova ujutro do 19 časova popodne.

Da će granični prelaz Horgoš 2 raditi produženo tokom praznika saopštila je Uprava carina.

„Zbog uobičajeno većeg priliva putnika u vreme predstojećih praznika radno vreme graničnog prelaza Horgoš 2 će od 20. novembra 2023. godine biti produženo. Naime, do kraja januara sledeće godine ovaj granični prelaz će svakodnevno raditi 24 časa“, navodi se u saopštenju na veb sajtu.

Granični prelaz Horgoš 2 namenjen je isključivo putničkim vozilima i to za državljane Srbije, Mađarske, Evropske unije, Švajcarske, Norveške i Islanda.

Na ovom graničnom prelazu ne postoje uživo kamere, kao što postoje na graničnom prelazu Horgoš. Telefon za kontakt graničnog prelaza Horgoš 2 je +381 11 2015 800 lok. 24106.

Granični prelazi sa Mađarskom

Između Srbije i Mađarske postoji devet graničnih prelaza, a to su pored graničnog prelaza Horgoš 2, granični prelazi Horgoš – Roszke, Kelebija – Tompa, Bački Breg – Hercegsanto, Rabe – Kubekhaza, Rastina – Bačsentđerđ, Bački Vinogradi – Asottholom, Bajmok – Bačalmaš i Đala – Tisaziget.

Međutim, nisu svi granični prelazi sa Mađarskom otvoreni 24h.

Granični prelazi sa Mađarskom koji rade 24h

  • Horgoš – Roszke,
  • Kelebija – Tompa,
  • Bački Breg – Hercegsanto,
  • Rastina – Bačsentđerđ,
  • Bajmok – Bačalmaš.

Granični prelazi sa Mađarskom sa radnim vremenom

  • Horgoš 2 je otvoren svakim danom od 7 do 19 časova, dok će od 20. novembra 2023. do 31. januara 2024. godine biti otvoren 24 časa.
  • Rabe – Kubekhaza je otvoren 2019. godine, a radno vreme mu je tokom dana od 7 do 19 časova.
  • Bački Vinogradi – Asottholom je otvoren od 1. maja do 1. septembra u periodu od 7 do 19h, dok je od 1. septembra do 1. maja ovaj granični prelaz otvoren od 6 do 18h.
  • Đala – Tisaziget je otvoren od 1. maja do 1. septembra tokom dana od 7 do 19h, a od 1. septembra do 1. maja ovaj granični prelaz je otvoren od 6 do 18h.
PROČITAJ:  TAG uređaj: Gde i kako ga prekonfigurisati na Open Balkan

Ukoliko putujete u Mađarsku kolima biće vam neophodna vinjeta.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare